Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viticultura: APIA a facut plati de 30 milioane de euro in sectorul viti-vinicol


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi către viticultorii români de 30,6 milioane euro din fondurile europene alocate acestui sector, pentru alte 2,73 milioane euro fiind solicitată deschiderea finanţării la Ministerul Agriculturii. Directorul general al APIA, Daniel Constantin, a declarat, citat de Agerpres, că alocarea financiară a Comisiei Europene (CE) în 2009 pe cele cinci măsuri de piaţă din sectorul viti-vinicol din România este de 42,16 milioane euro. Cea mai mare sumă este alocată măsurii de reconversie- restructurare a plantaţiilor de viţă de vie, circa 41,2 milioane euro.

Directorul general al APIA a precizat că plăţile efectuate deja numai pe această măsură au depăşit 30,2 milioane euro. În campania viticolă 2007/2008, APIA a plătit 35,1 milioane de euro pe această măsură, pentru 331 cereri cu o suprafaţă de 4.205 hectar, iar cu un an în urmă circa 25 de milioane de euro.
Din datele centralizate la Centrele judeţene ale APIA, pentru anul financiar 2008/2009, se estimează că suma alocată iniţial de Comisia Europeană pe acestă măsură va fi acoperită integral. Pentru anul financiar 2009/2010 planurile de reconversie şi restructurare au fost centralizate la Ministerul Agriculturii, totalizând 47,9 milioane euro.
Potrivit datelor APIA, în cadrul acestei măsuri, beneficiarii trebuie să acorde o importanţă deosebită controlului care se execută pentru verificarea respectării bunelor condiţii agricole şi de mediu, în decursul a trei ani după efectuarea plăţilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cea de-a doua măsură a programului derulat în sectorul vitivinicol din România "Asigurarea recoltelor de struguri pentru vin" are alocată o sumă de 458.000 euro de la CE, până la această dată APIA efectuând plăţi de 306.300 euro. Pe această măsură se acordă din fondurile europene între 50-80% din prima de asigurare a recoltei.
În cadrul celei de-a treia măsuri "Prima de defrişare", alocarea financiară din fonduri europene este de 48.900 euro, fiind plătită deja în totalitate. Pe această măsură viticultorii pot primi o primă situată între 3.000 şi 20.000 de euro pe hectar (media fiind de 4.000 de euro/ha în România), în funcţie de declaraţiile de producţie pe trei ani consecutivi. O altă măsură pentru sectorul viti-vinicol se referă la utilizarea mustului concentrat, APIA solicitând deocamdată deschiderea de finanţare la Ministerul Agriculturii pentru 30.000 de euro dintr-un total alocat de 31.000 de euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016