Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla aici cum va fi vremea in lunile septembrie, octombrie si noiembrie

afla-aici-cum-va-fi-vremea-in-lunile-septembrie-octombrie-si-noiembrie

Prima parte a lunii septembrie va debuta cu temperaturi mai calde decat media anilor precedenti, in special in partea de sud si de est a tarii. in restul regiunilor va­lorile termice vor fi apropiate de mediile multi-anuale ale lunii septembrie. Tem­peraturi mai mari decat normale sunt posibile si in a doua parte a lunii septembrie, dar pe arii restranse si in special in partea de sud a tarii.


"In septembrie temperatu­ri­le scad fata de august cu cateva grade, deoarece exista un mers sezonier care face ca ziua sa devina din ce in ce mai scurta, si astfel insolatia sa aduca din ce in ce mai putina energie solara directa. Temperaturile mi­ni­me din timpul noptii incep sa scada, iar temperatura in septembrie va continua intr-un fel vara mai ales in prima parte a lunii", a declarat Roxana Boja­riu, expert climatolog ANM.

Cum va fi vremea in luna octombrie


Daca in aproape toata tara luna octombrie va aduce cantitati normale de precipitatii, exceptie va face partea de sud-est a tarii, unde acestea se vor situa sub medie. Pe parcursul lunii octombrie defi­citul de apa in sol se va reface in special in partea de nord, de centru si de vest a tarii.

"Orice cantitate de precipitatii care vine sa suplineasca aceasta lipsa de rezerva de apa din sol ajuta culturile care sunt semanate toamna, rapita, or­zul", a precizat Roxana Bojariu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cum va fi vremea in noiembrie


Exista acest senmal de toamna prelungita sub aspect termic, deoarece din nou in luna noiembrie vorbim de va­lori normale pe aproape intreg teritoriul tarii noastre. De exemplu, in zona Banatului putem vorbi de temperaturi medii de 4 ... 7 grade, temperaturi medii in partea de sud a tarii de 3 ... 7 grade. in schimb, in noiembrie in estul, de sud-estul si de centrul tarii, cantitatile de precipitatii vor fi chiar excedentare, in vreme ce in restul teritoriului, cantitatile de precipitatii se mentin normale.

Regimul termic se va caracteriza prin valori apropiate de normalul lunii noiembrie, cu mentiunea ca in partea de sud-est a tarii din nou se pot inre­gistra valori ceva mai ridicate decat media lunara a acestei luni.

Exista posibilitatea ca pe parcursul noptilor temperaturile sa fie din ce in ce mai scazute, chiar sa ajunga spre zero grade, iar in zonele nor­dice si depresionare sa coboare sub pragul de inghet. De altfel, in noiembrie apar primele ninsori in zona tarii noastre, iar in zona de munte stratul de zapada poate sa fie prezent.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016