Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Agricultorii nu au voie sa arda miristile si resturile vegetale

agricultorii-nu-au-voie-sa-arda-miristile-si-resturile-vegetale

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) atentioneaza fermierii sa respecte Bunele conditii agricole si de mediu, respectiv GAEC 5 si GAEC 8, care prevad ca este interzisa arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil si a vegetatiei pajistilor permanente.



Agricultorii nu trebuie sa arda miristile si resturile vegetale pe terenul arabil, acestea trebuie sa deserveasca la mentinerea materiei organice in sol prin aplicarea masurilor de gestionare minima a miristilor. Resturile vegetale se refera la ceea ce ramane pe terenul arabil dupa recoltarea culturilor, si anume paie de cereale paiose, vreji de plante proteice sau de cartof, coceni de porumb, tulpini de floarea soarelui, rapita, inclusiv iarba ramasa dupa cosirea pajistilor temporare. Prevederile de mai sus se refera la GAEC 5. 
 
Agricultorilor nu le este permisa arderea vegetatiei pajistilor permanente, cu scopul de a se mentine un nivel minim de intretinere a solului prin protejarea pajistilor permanente. Acestia nu trebuie sa arda vegetatia sau iarba ramasa dupa cositul pajistilor. Prevederile de mai sus se refera la GAEC 8.
 
Celor care nu respecta aceste prevederi, li se vor aplica reduceri la suma totala de plata, potrivit modului de aplicare a reducerilor si excluderilor pentru nerespectarea GAEC, indiferent de suprafata arsa.
 
Aceste actiuni de monitorizare a modului de respectare de catre fermieri a bunelor conditii agricole si de mediu referitoare la arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil si la arderea pajistilor permanente au fost prevazute in Protocolul de colaborare nr. 26/726/30470 din 29.02.2012, incheiat intre APIA si Garda Nationala de Mediu si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.





Sursa foto: www.sxc.hu

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Agricultorii nu au voie sa arda miristile si resturile vegetale
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Rotatia

Intrebare: Putem cultiva rosii timp de 3 ani pe acelasi sol ?

Raspuns: Nu se recomanda cultivarea tomatelor mai mult de doi ani pe acelasi sol.In urma cultivarii tomatelor... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017".



Forum
fermier spune: am fost la controlul clasic si am primit banii saptamana trecuta miercuri in jud alba ,eu cred ca cine nu are probleme la dosar trebuie sa primeasca pana la sfarsitul acestei luni..
28-Mar-2017 16:32:17
Raspunde la intrebare
eric financee spune: Ai nevoie de împrumuturi pentru proiecte, investiții, credite personale, credite de afaceri, credite pentru locuințe, student împrumuturi, credite de consolidare și împrumuturi pentru diverse...
28-Mar-2017 15:49:52
Raspunde la intrebare
Fermier hd spune: In jud Hunedoara a mai intrat la cineva? Eu nu am luat nici avans pe 2016 si nu am fost nici la control.. mai sunt si altii in sitiatia mea?
28-Mar-2017 14:13:58
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Punct de pe tulpina din care apar frunze. ...

Proces prin care combate evaporarea si cresterea buruienilor de origine vegetala sau minerala, astfe ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 

Raport Special GRATUIT

Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura