Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Au fost stabilite procedurile de acordare a marcii Made in Banat

au-fost-stabilite-procedurile-de-acordare-a-marcii-made-in-banat

Proiectul vizeaza cresterea competitivitatii IMM-urilor care realizeaza produse traditionale, specifice regiunii Banatului istoric, prin promovarea acestora sub marca Made in Banat.



Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de partener coordonator al Proiectului Made in Banat, finantat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania — Republica Serbia si derulat impreuna cu Agentia de Dezvoltare Economico-Sociala Timis, Camera Economica Regionala Pancevo, Camera Economica Regionala Zrenjanin si Camera Economica Regionala Kikinda, a anuntat recent ca a incheiat activitatea de elaborare a strategiei de acordare a marcii Made in Banat.
 
Urmarea a celor patru intalniri de lucru gazduite de CCIAT in perioada mai -  august 2014 membrii comisiei au definitivat procedurile, criteriile si documentatia privind acordarea marcii.

 
Astfel, criteriile obligatorii pentru fiecare produs sau serviciu din cele 14 grupe de produse si servicii conform Clasificarii internationale a produselor si serviciilor pentru inregistrarea marcilor, stabilita de Organizatia Internationala a Propritatii Intelectuale, trebuie indeplinite cumulativ, neindeplinirea uneia conducand la descalificarea cererii producatorului in etapa verificarii documentatiei, fara posibilitatea intrarii in a doua etapa a verificarii si selectarii produsului sau serviciului propus pentru inregistrarea marcii.
 
Pentru a primi marca Made in Banat, Producatorul sau prestatorul de servicii trebuie sa aiba sediul social sau sa isi desfasoare activitatea in regiunea transfrontaliera Romania-Serbia, resursele materiale si umane utilizate trebuie sa provina din regiunea vizata de proiect, in procent de 51 la suta, iar produsele nealimentare trebuie insotite de o declaratie de conformitate.
 
Documentatia de calificare va fi elaborata astfel incat sa respecte cerintele obligatorii care trebuiesc indeplinite de fiecare produs sau serviciu din cele 14 grupe de produse si servicii si va cuprinde descrierea detaliata a produselor ori serviciilor, alte informatii considerate semnificative. In acest sens, producatorul sau prestatorul de servicii trebuie sa prezinte un comentariu al specificatiilor continute in documentatie prin care sa demonstreze corespondenta produselor sau serviciilor prezentate in propunere cu specificatiile respective.
 
Cerintele impuse vor fi considerate ca fiind minimale si obligatorii, iar dovada conformitatii produselor si serviciilor prezentate cu cerintele solicitate se va face cu documentatie tehnica din partea producatorilor declarati pentru produsele sau serviciile pentru care solicita inregistrarea.
 
Producatorii care nu fac dovada explicita a caracteristicilor declarate vor fi considerati inadmisi si propunerea pentru inregistrarea clasei din care fac parte, respinsa.
 
Vor fi luate in considerare propunerile care sunt conforme cerintelor solicitate, iar propunerea cu caracteristici incomplete atrage respingerea produsului/serviciului.
 
Evaluarea documentatiei de calificare si a cerintelor obligatorii se va face de catre comisiile de specialitate, in Romania si respectiv, Serbia. Acestea vor inainta Grupului comun de lucru un raport continand firmele eligibile propuse pentru a purta marca 'Made in Banat', urmand ca aprobarea sa apartina Grupului de lucru.
 
Procedura privind acordarea marcii a fost aprobata in unanimitate de experti si membrii comisiei mixte si va fi oficial asumata si semnata de reprezentantii partenerilor de proiect la expozitia Made in Banat din cadrul Targului de Inovare, Cooperare si Anteprenoriat, care va avea loc la Zrenjanin, in Serbia, in perioada 28 — 30 august 2014.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Au fost stabilite procedurile de acordare a marcii Made in Banat
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Baloti de lucerna

Intrebare: Care este numarul mediu de baloti care se pot obtine de pe o suprafata de 1 ha de lucerna. Care este pretul mediu pentru un astfel de balot?

Raspuns: De pe un hectar de lucerna se poate obtine, in medie o productie de 670 de baloti, pe care ii puteti... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017".



Forum
A.ghibu spune: Nu pot sa-mi explic TOTALA lipsa de transparenta de care dau dovada responsabilii din MADR referitor la faptul ca exista inca sute de fermiere care nu primesc informatii despre motivele pentru care nu...
26 Mai 2017 14:11:03
Raspunde la intrebare
timofte andronache constantin spune: unde controalele au fost formale cum ar fi la asociatia crescatorilor de animale pingarati ,judetul neamt, trebuie obligatoriu sa se faca controlul de functionari care nu primesc spaga.subventia...
26 Mai 2017 12:48:59
Raspunde la intrebare
Petrisor Gheorghe spune: Masura este foarte buna. Pentru a nu distorsiona piata si concurenta in teritoriu intre fermieri, propun sa va ganditi sa modificati metodologia si sa acordati avans si celor care sunt in control si...
26 Mai 2017 08:45:54
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Plante la care semin?ele sunt inchise în fruct, mai exact semintele sunt invelite de un organ numit ...

Plante iubitoare de caldura ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura