Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Camera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul de lege privind infiintarea fondurilor mutuale

camera-deputatilor-a-adoptat-marti-proiectul-de-lege-privind-infiintarea-fondurilor-mutuale

Camera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.64/2013 privind infiintarea si acreditarea fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor in agricultura si acordarea de compensatii financiare membrilor pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau de un incident de mediu.


Federatia Nationala a Producatorilor din Agricultura, Industrie Alimentara si Servicii Conexe "PRO AGRO" - federatie reprezentativa la nivel de ramura, isi exprima nemultumirea in raport cu actuala forma a Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr 64/2013 privind infiintarea si acreditarea fondurilor mutuale pestru gestionarea riscurilor in agricultura, pe  care o considera profund contrara intereselor agricultorilor romani.

Proiectul de lege, in forma sa adoptata, nu prevede obligativitatea aderarii agricultorilor la un fond mutual. 
 
"Renuntarea la obligativitatea aderarii fermierilor la aceste fonduri mutuale si la reprezentativitatea cros-sectoriala, care asigura in fapt o mai buna gestionare a riscurilor intre membri si implicit de alocare a fondurilor, genereaza o forma total nesustenabila dinpunct de vedere financiar a acestor fonduri mutuale. Acest fapt va conduce la esuarealamentabila a proiectului si la imposibilitatea gestionarii de catre autoritati si partenerii privati a riscurilor (de sanatate- boli, climatice- calamitati etc) cu care se confrunta agricultura", a precizat Alex Jurconi, presedintele Pro Agro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Reprezentantii Federatiei dorec o revizuire a acestui act normativ in sensul introducerii acelor elemente care conduc la viabilitatea proiectului "si nu la gestionarea lui ca  pe un demers pur politic".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016