Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cesionarea marcii de unt La Dorna a primit avizul Consiliului Concuretei

cesionarea-marcii-de-unt-la-dorna-a-primit-avizul-consiliului-concuretei

Grupul Lactalis trebuie sa cesioneze marca de unt La Dorna ca urmare a angajamentelor pe care şi le-a asumat anul trecut, la momentul preluarii companiilor Covalact SA şi Lactate Harghita SA.


Simultan SRL a primit avizul Consiliului Concurenţei pentru a prelua licenta pentru productia si comercializarea untului sub marca La Dorna de la Grupul Lactalis.
 
Grupul Lactalis trebuie sa cesioneze marca de unt La Dorna ca urmare a angajamentelor pe care şi le-a asumat anul trecut, la momentul preluarii companiilor Covalact SA si Lactate Harghita SA.
 
„In urma analizarii tranzactiei prin care Lactalis urma sa preia Covalact SA si Lactate Harghita SA, Consiliul Concurentei a constatat ca operatiunea putea conduce la consolidarea pozitiei grupului Lactalis pe piata productiei si comercializarii untului, la nivel national, cu efectul reducerii posibilitatilor de alegere ale consumatorilor. In aceasta situatie, ar fi existat posibilitatea ca tranzactia sa conduca la cresterea preţului la unt. Astfel, Lactalis si-a luat angajamentul de a licentia marca de unt La Dorna pentru o anumita perioada de timp catre o alta companie cu competenta industriala relevanta, independenta de grupul Lactalis”, precizeaza Consiliul Concurenţei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, compania trebuie sa schimbe marca, astfel incat, la expirarea perioadei de licenta, aceasta sa comercializeze untul sub alta denumire.
 
Ulterior acestei perioade, marca de unt La Dorna se va reintoarce in portofoliul grupului Lactalis, care se va abtine de la folosirea acesteia, pentru o perioada de timp suficienta ca Simultan SRL sa poata beneficia de cresterea cotei sale de piata.
 
Grupul Lactalis a incheiat, la finele lunii trecute, cu compania Simultan SRL un Contract de Licenta de Marca. In urma analizei efectuate, Consiliul Concurentei a considerat ca Simultan SRL are experienţa necesara in vederea preluarii licenţei untului La Dorna, indeplinind conditiile prevazute in angajamente.
 
Tranzactia prin care Grupul Lactialis a preluat Covalact SA si Lactate Harghita SA a fost autorizata de autoritatea de concurenţa in iulie 2017. Infiintat in 1933, Lactalis este un gigant alimentar cu vanzari anuale de 17 miliarde de euro, 18.900 de angajati si 246 de unitati de productie in 47 de tari.
 
In Romania, Lactalis este lider de piata, dupa ce a cumparat brandurile de lactate LaDorna, Albalact si Covalact.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016