Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeana pune conditii pentru modernizarea infrastructurii principale de irigatii

comisia-europeana-pune-conditii-pentru-modernizarea-infrastructurii-principale-de-irigatii

Conform precizarilor ministrului Agriculturii, pentru a nu risca sa fie ceruta restituirea fondurilor europene, lucrarile trebuie incepute din zonele in care sistemul secundar a fost deja modernizat cu bani europeni.


Ministrul Daniel Constantin a anuntat recent ca lucrarile de modernizare a infrastructurii principale de irigatii vor incepe de anul ziitor, precizand ca acestea vor fi demarate mai intai in zonele in care sistemul secundar a fost modernizat cu fonduri europene.
 
Constantin a precizat ca aceasta este o conditie principala pe care Comisia Europeana a transmis-o autoritatilor romane, pentru a demonstra ca sistemele secundare modernizate cu bani europene sunt folosite. In caz contrar, ministrul spune ca exista riscul ca autoritatile europene sa solicite restituirea banilor alocati pentru aceste lucrari.
 
„Din 2016 vom incepe modernizarea sistemului principal de irigatii, intentionam sa alocam anual 145 de milioane de euro, timp de sapte ani, pentru acest scop. Exista si in proiect de lege in acest sens. Mai mult decat atat, in aceste zile pregatim si un program complex prin care vom stabili concret cum vom face, etapizat, aceste investitii. In primul rand, vom incepe cu zonele in care s-au facut deja investitii in sistemele secundare de irigatii, prin PNDR. Aceasta este de fapt si o conditie a Comisiei Europene, si anume sa folosim sistemele de irigatii modernizate cu fonduri europene. Altfel, CE ne va spune ca le-am modernizat si nu le folosim. Exista riscul sa ne fie ceruti banii inapoi”, a declarat ministrul in acest sens.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a vorbit si despre reducerea costurilor alocate irigatiilor, exprimandu-si din nou opinia ca cea mai buna varianta ar fi obligarea fermierilor sa isi faca abonamente pentru irigatii.
„Pentru a reduce costurile foarte mult, ar trebui ca acel abonament sa fie obligatoriu pentru toti cei care sunt in amenajarea respectiva de irigatii. In felul acesta, costurile se reduc la 10% fata de cineva care este in treapta intai de pompare”, este parerea exprimata de Daniel Constantin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016