Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Creditele adresate agricultorilor sunt cele mai sigure, spun reprezentantii bancilor

creditele-adresate-agricultorilor-sunt-cele-mai-sigure-spun-reprezentantii-bancilor

Directorul general al ProCredit Bank, Ilinca Rosetti, a declarat saptamana trecuta ca portofoliul de credite agicole al bancii a fost cel mai putin afectat de criza, la polul opus aflandu-se finantarile din domeniul constructiilor, serviciilor si cele pentru un anumit tip de comert.


"Portofoliul de credite agricole este cel mai putin afectat de criza. Nu ne adresam unui anumit tip de client din mediul rural - unii au animale, altii culturi. Ne adresam cu precadere producatorilor. Experienta ne-a ararat ca acesti clienti sunt cei mai fideli parteneri. Riscurile acestui tip de activitate exista, insa am invatat sa lucram cu acest tip de clienti, sa administram riscul acestui portofoliu", a mentionat Rosetti.

La polul opus, printre cele mai afectate portofolii de credite sunt cele din domeniul constructiilor, serviciilor si finantarile pentru un anumit tip de comert.

Aceasta estimeaza ca rata de default inregistrata de banca in acest an va ramane relativ constanta, comparativ cu un nivel de 5,5% la finalul lui 2011, care reprezinta intarzieri de plata de peste 30 de zile, conform standardelor de contabilitate internationale (IFRS).

Directorul general al ProCredit Bank a mentionat ca in 2008 rata de default inregistrata de banca, reprezentand intarzieri de peste 30 de zile, era sub 1%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


ProCredit Bank este o banca specializata pe finantarea agricultorilor si a intreprinderilor mici si mijlocii. in Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002, in urma unui parteneriat intre institutii financiare internationale precum: BERD, IFC (divizia de investitii a Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germana de investitii) si IPC.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016