Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum opereaza mafia pe piata carnii

cum-opereaza-mafia-pe-piata-carnii

Directia Nationala Anticoruptie a prezentat, astazi, date cu privire la mecanismul evaziunii fiscale pe piata carnii practicat de o retea de firme, prejudiciul estimat fiind de 50 de milioane de euro.


Procurorii suspecteaza de activitati ilicite in comertul cu carne peste 100 societati comerciale romanesti si straine. Persoanele suspectate coordonau o retea infractionala ce viza monopolizarea productiei si desfacerii produselor din carne, printr-un amplu mecanism evazionist. in cadrul acestuia erau utilizate societati comerciale de tip fantoma, pe care persoanele suspectate le controlau si care derulau operatiuni comerciale cu eludarea normelor fiscale.
 
Potrivit DNA, fiecare persoana din cadrul grupului avea atributii bine determinate: 
- unii dintre suspecti aveau atributii pe linia infiintarii firmelor fantoma; 
- alti suspecti aveau atributii pe linia racolarii cetatenilor straini in vederea plasarii acestora ca asociati in cadrul firmelor fantoma implicate in circuitul evazionist, iar altii aveau atributii pe linia racolarii cetatenilor romani dispusi sa isi asume calitatea de asociat si administrator al firmelor de acest gen, in schimbul unor sume de bani;
- alti suspecti erau implicati in reprezentarea firmelor fantoma infiintate in relatia cu autoritatile fiscale si in identificarea functionarilor fiscali care sa-i sprijine (ex: prin musamalizarea controalelor fiscale, prin neefectuarea controalelor fiscale);

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
- unii dintre suspecti au intermediat legaturile cu functionari din cadrul ANAF cu atributii in verificarea firmelor si s-au implicat in solutionarea controalelor fiscale asupra societatilor fantoma;
- alti suspecti aveau atributii de intocmire a documentatiei contabile pentru operatiunile comerciale realizate de catre firmele fantoma; 
- alti suspecti au coordonat operatiunile de transport si au mentinut legatura cu soferii, cu reprezentantii firmelor beneficiare. 
 
In comunicatul DNA se precizeaza ca membrii gruparii desfasurau activitati avand ca scop principal reducerea substantiala a obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, prin omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate. Concomitent, erau evidentiate cheltuieli care nu aveau la baza operatiuni reale ori erau evidentiate alte operatiuni fictive. 
 
De asemenea, sustragerea de la efectuarea verificarilor fiscale, reprezenta o alta modalitate de evaziune fiscala. in acelasi timp, persoanele suspectate au procedat la stabilirea cu rea-credinta a impozitelor, taxelor sau contributiilor, avand ca rezultat obtinerea, fara drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursari sau restituiri de la bugetul general consolidat, in special sume datorate cu titlu de TVA.
 
Membrii retelei au derulat operatiuni comerciale triunghiulare scriptice (in realitate marfurile fiind valorificate fara forme legale pe piata interna, cu eludarea legislatiei privind obligatiile fiscale generate de TVA, impozit pe profit s.a.), in care au fost implicate societati comerciale pe care membrii grupului le-au folosit pentru reducerea masei impozabile.
 
Astfel, acestia declarau scriptic fictiv raporturi comerciale intracomunitare si mentionau, tot fictiv, ca operatiunile ar fi fost sustinute si prin realizarea de tranzactii bancare in „bucla”. in realitate operatiunile comerciale erau folosite pentru tranzitarea succesiva a conturilor societatilor in circuitul comercial, dupa care se reintorceau la societatea initiatoare, scopul fiind ascunderea circuitului real al marfurilor.
 
De asemenea, pentru eludarea sistemului de taxe si impozite, impus de legislatia financiara a statului roman, reprezentantii societatilor mentionate recurgeau la „reglarea” balantei de TVA sub forma corelarii valorii achizitiilor cu livrarile efectuate, uzand de interpunerea unor circuite comerciale frauduloase in care au fost angrenate societati comerciale cu un comportament de tip „fantoma”, controlate prin interpusi.
 
Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat in perioada 2011-2013 fost estimata la peste 50 de milioane de euro, reprezentand impozit pe profit si TVA neachitate, precum si TVA rambursat prin declararea de operatiuni fictive.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016