Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dovlecei din Turcia, contaminati cu pesticide

dovlecei-din-turcia-contaminati-cu-pesticide

Este vorba de un lot de aproape 20 de tone, depistat de inspectorii de la ANSVSA.


Inspectorii sanitari-veterinari au depistat aproape 20 de tone de dovlecei proveniti din Turcia contaminati cu reziduuri de pesticide, iar conform procedurilor, intregul lot a fost distrus prin incinerare.
 
„Saptamana trecuta, cu prilejul controalelor pentru depistarea reziduurilor de pesticide, inspectorii Autoritatii au prelevat probe din legume si fructe provenite din tari terte, dintr-un depozit din judetul Ilfov. Pentru probele prelevate dintr-un transport de dovlecei provenit din Turcia, analizele de laborator au pus in evidenta o depasire a limitei maxime admise pentru substanta Metalaxil-M. Conform procedurilor, intregul lot de 19.644 de kg de dovlecei a fost distrus prin incinerare in data de 13 aprilie 2018. Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns in consum”, se arata intr-un comunicat al ANSVSA.
 
ANSVSA menţioneaza ca verificarile cu aceasta tematica se realizeaza in posturile de inspectie la frontiera si in punctele finale de import si vizeaza determinarea prezentei si a incadrarii in limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele si legumele provenite din import.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Supravegherea si controlul acestor substante se realizeaza prin prelevarea de probe si analizarea acestora in cadrul laboratoarelor judetene si a Laboratorului National de Referinta din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti.
 
Conform ANSVSA, Metalaxilul este o substanta folosita ca fungicid, utilizata pentru combaterea manei la diferite tipuri de legume si fructe. Acesta are, in general, o toxicitate acuta scazuta, putand avea efect alergic pentru ochi si piele.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016