Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Energie mai ieftina pentru irigatii

energie-mai-ieftina-pentru-irigatii

In cursul saptamanii viitoare urmeaza a fi adoptat un act normativ cu privire la capacitatea ANIF-ului (Agentia Nationala Imbunatatiri Funciare) de a cumpara energie mai ieftina pentru irigatii, a precizat Victor Ponta, dupa deplasarea facuta cu Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la statia de pompare SPA IM Gheorghiu de la Stancuta, judetul Braila.


„Am raspuns invitatiei Ministrului Agriculturii si celor din zona, pentru a vedea cu ochii mei inceputul proiectului mare de refacere a sistemului de irigatii si accesul, practic, a cat mai multor suprafete la sistemul de irigatii. Cum sunt eu cu autostrazile, asa domnul Ministru Daniel Constantin ne bate la cap cu irigatiile in fiecare sedinta de Guvern, face rost de resurse financiare. Schimbam legea, asa incat sa putem cu adevarat sa progresam. Cred ca este o idee excelenta si cred ca, daca reusim cu acest proiect, agricultura romaneasca o sa aiba o sansa extraordinara in viitor. Trebuie bani mai multi, trebuie oameni care se pricep si consecventa”, a sustinut premierul Victor Ponta.

Acesta afirma ca avem nevoie de sisteme de irigatii pe termen lung, pentru a face fata schimbarilor climatice. „A mai plouat, insa toate pregatirile pe care le-au facut deja si ministerul (n.r. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale) si autoritatile locale sunt in ideea de a limita, pe cat posibil, efectele secetei. Insa acum, daca nu avem irigatii pe termen lung, tot nu o sa reusim, pentru ca e clar ca schimbarea climatica e o realitate si ca o sa avem probabil in fiecare an, cel putin iulie, august, o sa ne confruntam cu aceasta problema si atunci solutia e cea pentru care suntem astazi aici”, a mai declarat premierul.

In ceea ce priveste Canalul Siret-Baragan, Ponta a afirmat ca este un proiect complex, costisitor si este nevoie in realizarea lui de o colaborare publica-privata.
„Canalul Siret-Baragan este un proiect complex, care presupune amenajarea in special pentru prevenirea situatiilor de urgenta, presupune posibilitatea de transport de marfuri si presupune si irigatii”, a mai relatat premierul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h




Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016