Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legumele si ouale, in topul scumpirilor pe luna trecuta

legumele-si-oualein-topul-scumpirilor-pe-luna-trecuta

Pe total marfuri alimentare, preturile au crescut cu 1,28%, in octombrie fata de luna precedenta, iar cele nealimentare au urcat cu 1,74%. La servicii, preturile au crescut cu 0,16%.


Cartofii, ouale si fructele proaspete sunt marfurile alimentare care s-au scumpit cel mai mult in luna octombrie fata de luna precedenta, in timp ce, in categoria marfuri nealimentare, cele mai severe cresteri de preturi au fost consemnate in cazul energiei electrice si termice si al combustibililor, reiese din datele Institutului National de Statistica.
 
Ppretul legumelor si al conservelor de legume, pe segmentul „Alte legume si conserve de legume” a crescut cu 7,66%, in timp ce ouale s-au scumpit cu 6,63%, fructele proaspete cu 6,19% si cartofii cu 5,41%.
 
Scumpiri au fost consemnate si in cazul untului (+4,80%), fructelor si conservelor de fructe (+2,54%) si produselor lactate (+1,07%) si branza de oaie (telemea), de 1,05%.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe segmentul marfurilor nealimentare, pretul energiei electrice a urcat cu 6,94%, al combustibililor cu 3,47% si al energiei termice cu 1,96%.
 
Pe de alta parte, cele mai mari scaderi au fost consemnate la transportul aerian (-1,23%), citrice si alte fructe (-1,16%), zahar (-0,42%), malai (-0,12%) si tarifele la telefonie (-0,2%).
 
Pe total marfuri alimentare, preturile au crescut cu 1,28%, in octombrie fata de luna precedenta, iar cele nealimentare au urcat cu 1,74%. La servicii, preturile au crescut cu 0,16%.
 
Preturile de consum au continuat sa creasca in luna octombrie a acestui an, rata anuala a inflatiei urcand la 2,6%, de la 1,8% in septembrie, pe fondul scumpirii marfurilor alimentare cu 3,52% si a celor nealimentare cu 3,26%.
 
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit in crestere la 2,7% prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, de la 1,9% anterior.
 
Pentru finalul anului 2018, BNR estimeaza o rata a inflatiei de 3,2%, similar prognozei anterioare, iar pentru finalul celui de-al treilea semestru din 2019 se asteapta la o rata a inflatiei de 3,1%.
 
Conform BNR, depasirea limitei superioare a intervalului tintei in prima parte a anului 2018 se datoreaza in principal unor efecte statistice de baza asociate unor reduceri de taxe si impozite indirecte la inceputul anului 2017, evolutiei anticipate a componentelor exogene, dar si acumularii de presiuni inflationiste asociate mediului intern, la nivelul inflatiei de baza. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016