Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Micii fermieri cer sprijin prin PNDR pentru crescatorii de animale din zonele montane

micii-fermieri-cer-sprijin-prin-pndr-pentru-crescatorii-de-animale-din-zonele-montane

Reprezentantii Federatiei Micilor Crescatori de Animale, Detinatori si Utilizatori de Pajisti s-au intalnit cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, cu secretarii de stat Ioan Utiu si Daniel Botanoiu, si cu directorul Directiei de Dezvoltare Rurala, Mihai Herciu


Intalnirea a avut loc la sediul MADR,  la solicitarea Federatiei Agrostar, la care Federatia Micilor Fermieri este afiliata.

„S-a discutat situatia creata prin anularea subventiilor pentru vaca de lapte si carne din zona montana defavorizata, prin largirea ariei de aplicabilitate la scara intregii tari si introducerea totodata a unor criterii de eligibilitate cum ar fi o productie de 4.000 litri de lapte/ lactatie / vaca, care nu poate fi indeplinita de nici o vaca din nici o zona montana din Europa din cauza diferentelor evidente de productivitate a terenului din zona montana fata de campie. Astfel se ia din alocarile anterioare destinate micilor fermieri si se fac cadou marilor crescatori de vaci de lapte fara a se propune o alta masura de sprijin pentru crescatorii de animale din zona montana fiind atinsi in mod special micii fermieri din zona Muntilor Apuseni”, se precizeaza intr-un comunicat remis de FMFCADUP.
 Federatia Micilor Fermieri a propus introducerea in PNDR 2014-2020 unei masuri de sprijin pentru crescatorii de animale din zona montana prin acoperirea handicapului natural de  productivitate al zonei montane si care sa se acorde micilor fermieri cu pana la 10 capete de bovine sau echivalentul in alte animale. Acest tip de sprijin se regaseste in majoritatea statelor Uniunii Europe care au regiune montana, in Franta de exemplu fiind masura 211.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Ministrul Agriculturii Daniel Constantin si-a manifestat in continuare dorinta de fi gasita o solutie pentru a inlocui fosta masura de sprijin cuplat pentru vaca de lapte si carne, se mai arata in documentul citat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016