Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi produse traditionale care au primit protectie la nivel european

noi-produse-traditionale-care-au-primit-protectie-la-nivel-european

La nivel national au fost identificate 300 de produse care se pot incadra pe sisteme de calitate, nationale sau europene, iar 100 dintre acestea pot accesa sistemele europene.


In data de 17 decembrie, ministrul Petre Daea primea de la comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan, certificatele de inregistrare in registrul Denumirilor de Origine Protejate (DOP) pentru vinul Insuratei si in cel al Indicatiilor Geografice Protejate (IGP) pentru Scrumbia de Dunare afumata.

 

Pana la acea data, Romania avea doar patru produse inregistrate pe sisteme de calitate europene, din care trei cu IGP: Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu si Novac afumat din Tara Barsei si unul cu DOP, respectiv Telemea de Ibanesti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

 

Insa, la Comisia Europeana se mai afla depuse documentatiile pentru alte trei produse in vederea dobandirea protectiei europene Indicatie Geografica Protejata: Carnatii de Plescoi, Cascaval de Saveni si Telemea de Sibiu.

 

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, la nivelul Romaniei au fost identificate 300 de produse care se pot incadra pe sisteme de calitate, nationale sau europene, iar 100 dintre acestea pot accesa sistemele europene.

 

Aproximativ 20 de produse au fost identificate pentru o posibila inregistrare la nivel european respectiv Telemea de Vaideeni, Branza de burduf de Bran, Gem de rubarba, Branza de Gulianca, Salata deltaica cu icre de stiuca, Virsli de Hunedoara, Paine de Pecica, Salam de Nadlac, Salinate de Turda, Usturoi de Copalau, Ceapa de Pericei, Sunca ardeleneasca, Varza de Toboliu, Cobza cu pastrav afumat de Valea Putnei, Covrigul muscelean, Prune afumate de Samburesti, Carnati oltenesti, Mere de Voinesti etc.

 

La nivel national, MADR are numeroase produse alimentare inregistrate, dar pentru a le populariza si a oferi siguranta romanilor ca produsele sunt de calitate, AFIR a lansat in 2018 Catalogul Produselor Alimentare Certificate, o aplicatie pentru telefoane mobile care gaseste drumul catre 850 de produse agroalimentare atestate de Ministerul Agriculturii. CPAC cuprinde lista cu toate produsele atestate, detalii despre produs, vizualizare pe harta GPS a tuturor producatorilor de produse alimentare atestate (Traditional, DOP, IGP, STG, Reteta Consacrata etc.), cu posibilitate de accesare si contact direct din aplicatie, cautare in lista de atestate a producatorilor dupa diverse criterii, citire QR Code de pe orice eticheta pentru aflare detalii produs.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016