Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noile politici agricole si securitatea alimentara in conditiile schimbarilor climatice

noile-politici-agricole-si-securitatea-alimentara-in-conditiile-schimbarilor-climatice

Miercuri, 31 octombrie, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a condus lucrarile Forumului "Noile politici agricole si securitatea alimentara in conditiile schimbarilor climatice", eveniment organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in cadrul targului INDAGRA. Cu aceasta ocazie au fost abordate o serie de teme care ar putea face obiectul unor propuneri din partea statelor membre privind Politicile Agricole, in contextul noilor schimbarilor climatice de la nivel mondial.


"Securitatea alimentara, saracia, schimbarile climatice si dezvoltarea durabila sunt strans legate si nu mai pot fi luate in considerare separat, iar politicile agricole au un rol esential in ceea ce priveste provocarile cu care ne confruntam. Va propun sa discutam astazi despre agricultura climatic inteligenta - piesa centrala a dezvoltarii agriculturii verzi, despre politicile relevante adaptate la schimbarile climatice, utilizarea inteligenta a apei, eficienta energetica, volatilitatea preturilor si cresterea variabilitatii climatice", a afirmat ministrul Daniel Constantin in deschiderea lucrarilor forumului.

La randul sau, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos a declarat la finalul Forumului: "Cand vorbim de gestiunea riscurilor in agricultura cred ca este nevoie de tehnologie, de organizare a producatorilor si de sustinere financiara. De aceea cred ca aceasta dezbatere organizata astazi se potriveste foarte bine si cu contextul organizarii INDAGRA, pentru ca aici avem tehnologie, sunt agricultori aici care sper sa fie din ce in mai bine organizati in viitor si apoi este nevoie de sustinere financiara. Astfel, cu aceste elemente combinate pot fi gasite solutii".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Alaturi de ministrul roman al Agriculturii au participat la dezbatere Dacian Ciolos, Comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Raimund Jehle, secretar general al FAO, Vasile Bumacov, Ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare din Republica Moldova, Dimitri Tzvetov, Ministru adjunct al Agriculturii si Alimentatiei din Republica Bulgaria, Cristian Hera, Vicepresedinte Academia Romana, Gheorghe Sin, Presedinte ASAS si Adrian Radulescu, presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor si europarlamentarul Rares Niculescu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016