Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 200 de milioane de tone de ingraşaminte utilizate la nivel mondial, in 2018

peste-200-de-milioane-de-tone-de-ingrasaminte-utilizate-la-nivel-mondial-in-2018

Potrivit unui raport publicat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura cantitatea va fi cu 25% mai mare decat in 2008.


In anul 2018, cantitatea de ingrasaminte utilizata la nivel mondial va trece de 200 de milioane de tone, cu 25% mai mare decat in 2008, potrivit unui raport publicat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).
 
Aceasta previziune se va realiza in conditiile in care consumul mondial va creste cu 1,8% pe an. FAO subliniaza ca potentialul de productie a ingraşamintelor va depasi consumul, astfel ca diferenta dintre ingrasamintele disponibile si cererea reala va creste pentru azot, fosfat si potasiu, principalele trei categorii de ingrasaminte.
 Potrivit sursei, consumul global de azot, de departe cel mai utilizat ingrasamant, ar urma sa creasca cu 1,4% pe an pana in 2018, in timp ce consumul de fosfat se va majora cu 2,2%, iar cel de potasiu cu 2,6%.
 
Comparativ, oferta pentru cele trei produse va creste cu 3,7%, 2,7% şi, respectiv, 4,2% pe an.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Asia este cel mai mare consumator de ingrasaminte din lume si se bazeaza pe importuri pentru toate cele trei tipuri de baza.

Romania nu foloseste decat jumatate din cantitatile de ingrasaminte chimice care se aplica in tarile dezvoltate din Uniunea Europeana, a declarat, in octombrie 2014, Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
Potrivit sefului MADR, acest lucru ne arata ca agricultura romaneasca nu a afectat mediul de-a lungul ultimilor 50 de ani.
 
„Agricultura romaneasca nu a afectat mediul de-a lungul ultimilor 50 de ani. Romania nu foloseste decat jumatate din cantitatile de ingrasaminte chimice care se aplica in Ungaria si Polonia sau chiar la 25% din ceea ce se foloseste in tarile mai dezvoltate, Olanda sau Spania. In cifre absolute, cantitatea de ingrasaminte chimice a fost de 491.000 de tone, din care azotoase 344.000 tone, fosfatice 113.000 tone si potasice 33.000 tone. Fata de media UE, a celor 15 tari mai vechi, suntem la jumatate ca şi cantitate folosita”, a precizat Constantin, la acea data.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016