Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Presedintele Basescu a vorbit despre irigatii si exporturile de cereale la Conferinta Nationala a Agricultorilor

presedintele-basescu-a-vorbit-despre-irigatii-si-exporturile-de-cereale-la-conferinta-nationala-a-agricultorilor

In opinia sa, un sistem eficient de colectare a apei provenite din precipitatii ar rezolva problema irigatiilor in agricultura.


Astazi se desfasoara  lucrarile Conferintei Nationale a Agricultorilor, tema principala de discutie fiind „Agricultura romaneasca intre subzistenta si performanta”. Printre invitati s-a numarat si Traian Basescu, in dubla calitate, mai precis aceea de presedinte al Romaniei si cea de fermier, cunoscute fiind intentiile sale de a se apuca serios de agricultura dupa terminarea mandatului.
 
In urma cu putin timp, acesta le-a vorbit fermierilor prezenti la conferinta, principalele doua teme de discutie abordate fiind exporturile de cereale si problema irigatiilor. In ceea ce priveste primul capitol, cel legat de exporturile de cereale, Basescu s-a aratat nemultumit de faptul ca o tara cu un potential agricol perecum cel al romaniei nu are firme specializate care sa se ocupe de gasirea unor piete elternative de desfacere.
 
„Oameni buni, Dumnezeu sa-l ierte, nu mai este Trita Fanita sa exporte cereale, dar este nepermis ca o tara care este in primele patru, cinci tari din Europa din punct de vedere al potentialului agricol sa nu aiba firme romanesti care sa se ocupe de gasirea de piete, de piete alternative si de a asigura agricultorilor desfacerea productiei la un pret bun. De ce trebuie sa vand neaparat in Egipt? Cand pot sa vand in Indonezia? Trebuie sa ne diversificam destinatia si aici Romania are oameni capabili sa studieze pietele si sa dea solutii de diversificare a acestor piete pentru ca nu este permis sa stam la mana unor oameni care nu au niciun interes sa se nasca agricultura romaneasca, ei se servesc pe ei” li s-a adresat presedintelr fermierilor prezenti in sala.
 
In acest sens, Basescu a mai mentionat ca este esential sa se puna bazele unei companii care sa se ocupe de valorificarea productiei agricole, in mod deosebit de cereale, indemnandu-i pe fermieri sa faca acest lucru prin asocierea in doua-trei societati de valorificare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Referindu-se apoi la problema irigatiilor, Traian Basescu a precizat ca este de parere ca o solutie la indemana ar fi apa provenita din precipitatii. „Daca am declanşa o politica de colectare a apei care ne vine din ploi, din tornade, pur şi simplu putem iriga suprafeţele agricole prin gravitaţie” a declarat Basescu, precizand ca toti agricultorii se confrunta cu problema preturilor ridicate cand vine vorba de irigatii.
 
Basescu a adus in discutie si terenul pe care l-a achizitionat recent la Nana spunand ca „si la mine, in jurul pamantului, am canalul de irigaţii, dar e secat de caţiva ani. Nu s-a adus apa in canal, pentru ca este foarte scump. Soluţia, pe langa finalizarea canalului Siret-Baragan şi Bucureşti-Olteniţa, care au fost destinate sa rezolve problematica de irigaţii, nu doar de transport, trebuie sa ne uitam inca o data la ceea ce ne-a dat Dumnezeu”.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016