Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Prezente romanesti la targul IFE 2013

prezente-romanesti-la-targul-ife-2013

In perioada 17-20 martie 2013 se va desfasura la Londra, Marea Britanie, in cadrul complexului expozitional Excel, targul international de produse alimentare si bauturi – IFE.



Lansat in anul 1979, IFE este cel mai important si extins eveniment cu participare internationala organizat pe teritoriul britanic in domeniul produselor alimentare (lactate, carne si produse din carne, paine si produse de patiserie, produse alimentare ecologice, bauturi etc), beneficiind de un spatiu total de expunere de peste 14.000 metri patrati, din care 6.600 mp sunt destinati expozantilor internationali din aproape 50 de tari.

Organizatorii locali estimeaza pentru editia IFE 2013 un numar de circa 30.000 de vizitatori, din care aproape 4.000 straini, in cadrul targului urmand a fi lansat, pentru prima data, si programul “Meet the Buyer”, ce va oferi posibilitatea intalnirii intre marile companii britanice importatoare, distribuitoare si angrosiste de produse alimentare si bauturi cu firmele expozante.


Marea Britanie este una dintre cele mai dinamice piete internationale pentru produse alimentare si bauturi, a 3-a ca marime in Europa si a 5-a in lume, industria locala valorand peste 150 miliarde lire sterline, iar importurile britanice de astfel de produse cifrandu-se anual la peste 21 miliarde lire sterline.

Romania va participa cu peste 50 de firme din domeniul industriei alimentare. Firmele romanesti vor imparti un spatiu de 309 mp, localizat in zona pavilioanelor nationale, in imediata apropiere de sectorul destinat produselor din carne, fapt ce va crea o mai mare atractivitate pavilionului romanesc.

Romania vine la acest eveniment cu produse din sectoarele de carne, panificatie, patiserie si dulciuri, apa minerala si plata, ceaiuri, condimente, vinuri, produse lactate si uleiuri vegetale. Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR) isi propune ca, impreuna cu toate firmele romanesti reunite la acest eveniment, sa promoveze cu succes alimentele romanesti, brandurile romanesti si, nu in ultimul rand, sa stabileasca relatiile de bussiness care sa le permita intrarea cu usurinta pe piata din Anglia si nu numai.

La standul APA, vizitatorii vor putea degusta Magiunul de Topoloveni si intreaga gama de dulceturi a aceluiasi producator, singurul IGP inregistrat al Romaniei. Publicul londonez va putea savura renumitul Mustar de Tecuci, vinurile Paganus si Romania Pitoreasca de la Domeniile Dealu Mare – Urlati, precum si gama de vinuri romanesti de la Ciumbrud reunite sub brandul Domeniile Boieru. Pastravul afumat, icrele de crap, pastrama pescareasca preparate in Delta din Carpati de catre Doripesco vor face deliciul iubitorilor de peste. Dulceata lu Razvan si specialitatile din carne de la Scandia Sibiu vor completa tabloul bunatatilor romanesti prezentate de APAR.

Cu prilejul acestui eveniment vom face cunoscut si mesajul campaniei We love meat from Romania, o campanie la care APAR este partener.

Romania isi propune astfel sa valorifice amploarea acestui targ prin intreprinderea unor degustari de preparate romanesti, menite sa atraga clienti si sa ofere o perspectiva noua si o atitudine pozitiva, lucruri esentiale in crearea contextului de promovare a alimentelor romanesti.

Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR reuneste peste 50 de producatori autentici din industria alimentara romaneasca si isi propune ca prin actiunile intreprinse sa realizeze din alimentul romanesc nu numai un motiv de mandrie nationala ci si un vehicul al dezvoltarii economiei romanesti.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Prezente romanesti la targul IFE 2013
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Altoirea in ochi dormind

Intrebare: buna ziua! As dori sa aflu mai multe despre altoirea in ochi dormind. M-am documentat si stiu oarecum aceasta tehnica,dar exista un lucru de care nu sunt sigur. Nu stiu daca mugurele altoi trebuie introdus sub cambiu sau peste cambiu.

Raspuns: ....ca o completare: altoirea are succes daca dupa 10-14 zile de la altoire cade petiolul singur sa... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017".



Forum
Vultureanu Georgica spune: Sunteti nebuni ? Sau v-ati trezit din somn dupa 50 de ani ? DDT si HCH nu se mai folosesc de peste 50 ani - sunt produse reziduale greu degradabile interzise. Unde se pot gasi aceste produse ? Este...
24-Mar-2017 12:58:21
Raspunde la intrebare
SERGEY YAKUBOVA spune: ÎMPRUMUT OFERTA FARA TAXE Upfront IEFTIN Buna, Care sunt nevoile tale financiare? Ne da împrumuturi de la un minim de $ 2,000.00 la un maxim de $ 100,000,000.00 cu o durată confortabil, care...
24-Mar-2017 09:03:08
Raspunde la intrebare
elena popescu spune: MInciuni! Eram programaţi, la APIA Slatina, pentru depunere şi ni s-a spus că NU! Nu, nu putem depune cerea unică pentru că NU s-a terminat controlul pe 2016!!! Fraţilor... !
24-Mar-2017 07:54:40
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Piesa la plugurile perfectionate, cu ajutorul careia se rastoarna brazdele. ...

Proces prin care combate evaporarea si cresterea buruienilor de origine vegetala sau minerala, astfe ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 

Raport Special GRATUIT

Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura