Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reforma pescuitului: Romania sustine aplicarea masurilor de conservare, dar cere ca acestea sa fie respectate si de statele terte

reforma-pescuitului-romania-sustine-aplicarea-masurilor-de-conservare-dar-cere-ca-acestea-sa-fie-respectate-si-de-statele-terte

Lucia Ana Varga, ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, va participa in perioada 13-14 mai 2013 la Consiliul Agricultura si Pescuit al Uniunii Europene, care reuneste ministri ai agriculturii si pescuitului din Statele Membre. Vor fi discutate la Bruxelles propunerea de Regulament al Parlamentului European si al Consiliului privind politica comuna in domeniul pescuitului, precum si propunerea de Regulament al Parlamentului European si al Consiliului privind organizarea comuna a pietelor in sectorul produselor obtinute din pescuit si din acvacultura.


Romania sustine ajungerea la un acord in ceea ce priveste reforma politicii comune in domeniul pescuitului intr-o forma care sa ia in considerare interesele sale specifice. Reprezentantul Romaniei va insista sa se obtina un text care sa mentina pe masa negocierilor toate optiunile. Tara noastra considera ca obiectivul productiei maxime durabile (MSY) trebuie sa includa specificatii clare privind obiectivul de mortalitate si sa tina cont de specificul regional al bazinelor maritime.

"Este important pentru Romania in cazul concret al Marii Negre, sa existe garantii suficiente pentru cooptarea tertilor in vederea atingerii acestui obiectiv, altfel va exista riscul ca numai Romania si Bulgaria sa se angajeze in aplicarea masurilor. In aceasta situatie obiectivul va fi imposibil de atins, iar comunitatile costiere din cele doua state vor fi puternic afectate. De aceea, este esential sa ne asiguram ca statele terte care exploateaza in comun aceleasi resurse aplica aceleasi masuri de conservare si isi asuma angajamente similare la nivel regional", a declarat Lucia Ana Varga.

Referitor la obligatia de debarcare integrala a capturilor, Romania sustine pozitia Consiliului exprimata in abordarea generala si este de acord cu introducerea progresiva a acestei obligativitati, insa pentru ca acest sistem sa fie operational considera ca trebuie sa fie mentinute masurilor de acompaniere agreate (de minimis, flexibilitate inter-anuala). Pe de ala parte, este necesar ca un anumit procent de minimis sa fie prevazut in Regulamentul de baza, urmand ca detaliile sa fie stabilite in planurile de gestiune.

"Salutam introducerea masurilor privind constituirea Consiliului Consultativ pentru Marea Neagra care va permite dezvoltarea relatiilor cu statele terte in vedea atingerii obiectivelor de gestionare durabila la nivel regional. Astfel, printr-o abordare regionala a masurilor de dezvoltare a pietei se va putea evita un impact socio-economic negativ asupra pescariilor locale in procesul de atingere a tintelor de conservare", a mai precizat Lucia-Ana Varga, ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Romania considera ca gestionarea capacitatii flotelor trebuie sa respecte principiul regionalizarii si sa aiba la baza datele stiintifice relevante care caracterizeaza fiecare flota in parte. Romania nu sustine propunerea de stabilire a sanctiunilor financiare prin Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime. Romania apreciaza ca actele delegate ar trebui discutate mai intai in cadrul Consiliilor Consultative din care fac parte si statele terte, care astfel vor fi constientizate de masurile vizate de statele membre ale UE, in cazul zonelor de pescuit cu stocuri partajate, pescariilor mixte, asa cum este cazul Marii Negre si Marii Mediterane.

In ce priveste propunerea de Regulament al Parlamentului European si al Consiliului privind organizarea comuna a pietelor in sectorul produselor obtinute din pescuit si din acvacultura, Romania sustine ajungerea la un acord in ceea ce priveste organizarea comuna a pietelor in sectorul produselor obtinute din pescuit si din acvacultura care vizeaza cresterea competitivitatii produselor europene si promovarea calitatii produselor.

Promovarea produselor din acvacultura va contribui la cresterea gradului de satisfacere a pietei, avand ca efect scaderea presiunii prin pescuit asupra resurselor naturale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016