Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania a incheiat noua dosare pe agricultura de la preluarea presedintiei Consiliului UE

romania-a-incheiat-noua-dosare-pe-agricultura-de-la-preluarea-presedintieiconsiliului-ue

MADR a organizat o conferinta de presa pentru a prezenta bilantul primei luni la presedintia consiliului UE.


Romania a inchis pana in prezent noua dosare in agricultura, din cele 29 pe care le-a preluat de la presedintia austriaca, desi angajamentul a fost de numai patru dosare dupa cum a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, intr-o conferinta de presa.
 
„Sunt 29 de dosare, din care 11 sunt dosare non-legislative si pe care le-am stabilit etapa cu etapa unde vom ajunge, programandu-ne ca sa inchidem si comunicand la Bruxelles, in consonanta cu expertii de la Consiliul Uniunii Europene, care dosare le putem inchide. Am stabilit in ce etapa se afla dosarele pe care le preluam de la presedintia austriaca, care sunt posibilitatile noastre de realizare si ce termen putem prevedea pentru finalizarea dosarelor. Din programul acesta bine structurat, asezat, urmarit, de aici, de Guvern, de catre Reprezentanta permanenta, am reusit ca in agricultura, fata de cele patru dosare pe care noi nadajduiam sa le inchidem, sa realizam pana la aceasta data noua dosare. Si dosare grele, care au presupus foarte multa munca, zi si noapte”, a spus Daea.
 
Ministrul Agriculturii a reamintit ca o problema deosebit de importanta in perioada in care Romania detine presedintia Consiliului UE este aceea de a contura si conceptul Politicii Agricole Comune.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Din 2021 se schimba profund Politica Agricola Comuna, se schimba ca si concept, ca si instrumente, ca si mecanisme. Motiv pentru care, in paralel cu definirea acestui concept in Ministerul Agriculturii, prin ordin al ministrului, se lucreaza la instrumentele necesare pentru a putea fi validate prin acte normative, in asa fel incat din 2021 sa putem raspunde la noile cerinte ale PAC”, a precizat seful MADR.
 
Acesta a mai explicat ca Politica Agricola Comuna are trei paliere importante -  planul strategic, finantarea, gestionarea si monitorizarea si guvernanta nationala, modificarea Regulamentului 1308 legat de organizarea comuna de piata.
 
„In toate aceste domenii avem rezultate foarte bune, in sensul ca, preluand de la presedintia Austriei, am inaintat pe text din punct de vedere al interpretarii unitare la nivelul statelor membre. Aceasta munca pe care o desfasuram noi o desfasuram zilnic cu experti din tarile care compun UE, pana noaptea tarziu. Noaptea s-a transformat in zi, pentru ca este extrem de important sa inaintam. Aceasta realizare merita sa fie cunoscuta de populatie si de mass media, pentru ca a fost o serie intreaga de semne de intrebare privind capacitatea noastra de a prelua presedintia Consiliului UE si a ne onoara de aceasta obligatie care revine din tratatul de functionare al UE, pe proceduri foarte clare”, a mai declarat ministrul Agriculturii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016