Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania continua sa se opuna plafonarii platilor directe

romania-continua-sa-se-opuna-plafonarii-platilor-directe

Secretarul de stat Daniel Dumitru Botanoiu a participat in 19 martie 2019 la Reuniunea dedicata Politicii Agricole Comune si Politicii de Coeziune, ce s-a desfasurat la Parlamentul Romaniei.


Cu aceasta ocazie, in cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botanoiu a punctat cateva elemente definitorii. „Continuarea convergentei externe a platilor directe este un aspect pozitiv, pe care il sustinem, Romania pledeaza pentru un plafon anual al cheltuielilor finantate din FEGA, cel putin la nivelul din 2019, de cca. 1,9 miliarde euro. Salutam aplicarea degresivitatii, si sustinem demersurile de simplificare a PAC. Totodata, constatam mentinerea sprijinului pentru tinerii fermieri si o extindere a efortului programatic catre dezvoltarea satelor inteligente. De asemenea, suntem de acord mentinerea celor doi piloni ai PAC si a instrumentelor de management al riscurilor in agricultura, precum si cu necesitatea stimularii cercetarii si inovarii in domeniul alimentatiei, agriculturii, dezvoltarii rurale si al bioeconomiei cercetarii si inovarii agricole”, a declarat acesta.
 
In discursul sau, secretarul de stat Daniel Dumitru Botanoiu a subliniat ca sub nicio forma nu poate fi acceptata plafonarea platilor directe care va afecta grav fermele mari, ce respecta standardize de mediu si care vor pierde in competitivitate in raport cu importurile din tarile terte.
 
„Fermele de marime mai mare sunt cele care asigura securitatea alimentara, aplica standarde inalte si contribuie esential la economia tarii. Un alt aspect cu care Romania nu este de acord vizeaza cofinantarea nationala a platilor directe care ar determina o concurenta neloiala intre statele membre dar, mai ales, va mari si mai mult decalajul intre Est si Vest, ca urmare a existentei unui surplus de capital (inclusiv bugetar) in statele dezvoltate cu un deficit de capital, in statele mai putin avansate”, a mai declarat secretarul de stat din MADR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Daniel Botanoiu a vorbit in cadrul dezbaterii si despre reinnoirea generatiilor, subliniind ca ”atragerea si mentinerea tinerilor in zona rurala, facilitand transferul fermelor, accesul la teren, finantare, instruire si inovare, trebuie sa constituie propuneri concrete de sprijin pentru atragerea tinerilor in mediul rural si sa vizeze masuri in domeniul agricol (sprijin pentru instalare, pentru tineri fermieri), fiscale (facilitatea creditelor), sociale (dezvoltarea de activitati non agricole in mediul rural pentru cresterea atractivitatii), educationale si patrimoniale (facilitarea transferului fermei, incurajarea pensionarii celor varstnici pentru a atrage fermierii tineri)”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016