Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schimbari de producedura in aplicarea schemei ajutoarelor pentru IMM-uri

schimbari-de-producedura-in-aplicarea-schemei-ajutoarelor-pentru-imm-uri

Guvernul a aprobat recent cresterea bugetului pentru ajutoarele de minimis acordate IMM-urilor care fac investitii, de la 400 milioane lei la 500 milioane lei (125 milioane euro), plata ajutorului efectuandu-se pana la finele anului 2015. Modificarile la schema de minimis prevad, printre altele, scaderea plafonului maxim de la 200.000 de euro la 100.000 de euro si lungirea perioadei de inscriere la zece zile. De asemenea, urmeaza sa fie acordate punctaje fiecarui proiect, renuntandu-se la aprobarea acestora in functie de data inscrierii.


Din schema ajutoarelor de minimis pentru IMM-uri a fost retrasa obligativitatea firmelor de a pastra un anumit numar de ani locurile de munca, aceasta conditie fiind inlocuita cu un punctaj variabil in functie de numarul locurilor de munca. Totodata, punctajele difera si in functie de domeniul de activitate, avantaj avand firmele din productie. Un alt avantaj il vor avea firmele cu sediul in mediul rural. 

"Indicatorii sunt urmatorii: pentru productie - 35 de puncte, pentru servicii, sanatate, asistenta - 20 puncte si la cercetare - 30 de puncte, deci maxim de puncte la productie. Pe cine vrem noi sa ajutam, cine sunt cele mai fragile, in functie de marime si atunci am spus dam maxim de puncte de microintreprinderi - 15 puncte, la intreprindere mica - 10 puncte, la intreprindere mijlocie - 5 puncte. Al treilea indicator, de departajare cumva, este acel numar de oameni. Daca aveti un angajat primiti 15 puncte, daca angajati doua locuri de munca nou create - 20 de puncte, 3 locuri de munca - 25, 4 locuri - 30 si cinci locuri - 35", a declarat Ministrul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini.

Firmele pot sa obtina punctaje de pana la 100 de puncte, cel minim pentru a fi aprobate fiind de 60 de puncte. 

"Totalul care se poate face este de 100 de puncte, dar punctajul minim pentru aprobare este de 60 de puncte. Atunci lasam liber zece zile sa se inscrie toata lumea, facem o ierarhizare in functie de puncte, iar daca pana la 60 de puncte sunt mai multi decat avem noi fonduri, le pastram in banca de date si luptam sa suplimentam in anul urmator banii si raman valabile proiectele depuse", a completat ministrul Grapini.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Sesiunea de inregistrare care debutase la Ministerul Finantelor la sfarsitul lunii august a fost anulata, urmand sa se reia ulterior. 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016