Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Se anunta o crestere a productiei de carne de pasare la nivelul UE

se-anunta-o-crestere-a-productiei-de-carne-de-pasare-la-nivelul-ue

Productia de carne de pasare a Uniunii Europene este de asteptat sa creasca si in acest an, evolutia fiind sustinuta de cererea de pe pietele interne si intr-o mai mica masura de exporturi.



Potrivit ultimului bilant al Comisiei Europene privind situatia din sectorul agricol, se constata o incetinire a cresterii consumului de carne de pasare la nivel comunitar, din cauza concurentei pe care o exercita carnea de vita si cea de porc.
 
Pentru al doilea an la rand se asteapta o scadere a exporturilor de carne de pasare. Astfel, in 2014, Uniunea Europeana va livra pe pietele externe o cantitate de 1,268 milioane tone, dupa ce anul trecut a inregistrat 1,3 milioane tone. Transporturile catre Ucraina se vor diminua constant, ca urmare a obiectivelor de auto-aprovizionare impuse de guvernul de la Kiev si a instabilitatii politice care a condus la o devalorizare a monedei ucrainene si, implicit, la scaderea puterii de cumparare. La fel de nesigura este si relatia cu Rusia, care a impus un embargo produselor din carne provenite din mai multe state europene.

 
Pe de alta parte, importurile sunt proiectate sa creasca de la 792 mii tone la 794 mii tone. Brazilia ramane cel mai mare furnizor al Uniunii Europene, in conditiile in care Thailanda se confrunta, la randul ei, cu tensiuni politice majore.
 
Consumul de carne de pasare este prognozat sa creasca la 12,5 milioane tone, ajungandu-se la o medie pe cap de locuitor de 21,6 kg. in ceea ce priveste preturile, suta de kilograme a ajuns sa fie cotata la aproape 200 de euro, cu 3,4% peste media din sezonul 2012-2013. Franta, Marea Britanie, Germania si Polonia sunt principalele tari producatoare, asigurand jumatate din productia de carne de pasare la nivel european.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Se anunta o crestere a productiei de carne de pasare la nivelul UE
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Gunoi de grajd grau

Intrebare: Am si eu o intrebare despre cultivarea graului, ce cantitate de gunoi de grajd e indicata pentru ingrasarea terenului inaintea semanatului, pentru a nu fi in exces?

Raspuns: Graul de toamna utilizeaza bine ingrasamintele naturale, dar in al doilea an de la aplicare. Ideal, ... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017".



Forum
Franca woller spune: Bună ziua prietenul meu, numele meu este Franca woller și eu sunt CEO și director general grupul LAPO.finance, am văzut postarea și am observat cât de mult ai nevoie de acest împrumut, dacă...
30-Mar-2017 03:09:34
Raspunde la intrebare
Oierul spune: Minciuni au facut esantion control teledetectie si in septembrie si nu au inca imagini,firma cu licitatie si competente incerte nu mai vedem banii
30-Mar-2017 00:15:27
Raspunde la intrebare
urasc apia spune: In OLT a primit cineva??
29-Mar-2017 21:31:27
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Formatiune de rod la mar care se prezinta sub forma unei structurib ramificate cu muguri de rod, iar ...

Produs chimic destinat combaterii bolilor produse de ciuperci. Dupa compozitie pot fi anorganic, org ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 

Raport Special GRATUIT

Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura