Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Se anunta o crestere a productiei de carne de pasare la nivelul UE

se-anunta-o-crestere-a-productiei-de-carne-de-pasare-la-nivelul-ue

Productia de carne de pasare a Uniunii Europene este de asteptat sa creasca si in acest an, evolutia fiind sustinuta de cererea de pe pietele interne si intr-o mai mica masura de exporturi.



Potrivit ultimului bilant al Comisiei Europene privind situatia din sectorul agricol, se constata o incetinire a cresterii consumului de carne de pasare la nivel comunitar, din cauza concurentei pe care o exercita carnea de vita si cea de porc.
 
Pentru al doilea an la rand se asteapta o scadere a exporturilor de carne de pasare. Astfel, in 2014, Uniunea Europeana va livra pe pietele externe o cantitate de 1,268 milioane tone, dupa ce anul trecut a inregistrat 1,3 milioane tone. Transporturile catre Ucraina se vor diminua constant, ca urmare a obiectivelor de auto-aprovizionare impuse de guvernul de la Kiev si a instabilitatii politice care a condus la o devalorizare a monedei ucrainene si, implicit, la scaderea puterii de cumparare. La fel de nesigura este si relatia cu Rusia, care a impus un embargo produselor din carne provenite din mai multe state europene.

 
Pe de alta parte, importurile sunt proiectate sa creasca de la 792 mii tone la 794 mii tone. Brazilia ramane cel mai mare furnizor al Uniunii Europene, in conditiile in care Thailanda se confrunta, la randul ei, cu tensiuni politice majore.
 
Consumul de carne de pasare este prognozat sa creasca la 12,5 milioane tone, ajungandu-se la o medie pe cap de locuitor de 21,6 kg. in ceea ce priveste preturile, suta de kilograme a ajuns sa fie cotata la aproape 200 de euro, cu 3,4% peste media din sezonul 2012-2013. Franta, Marea Britanie, Germania si Polonia sunt principalele tari producatoare, asigurand jumatate din productia de carne de pasare la nivel european.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Se anunta o crestere a productiei de carne de pasare la nivelul UE
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Rucola .... cultura de rucola .

Intrebare: Rucola facand parte din Familia BRASSICACEAE ( adica varza , mustar, hrean etc.) mai bine zis plantele cu floare de cruce ( cruciferae )., Rucola find o planta perena durata de viata ete cuprinsa intre 3-5 ani (fiind ca dezvolta o radacina foarte puternica ) ????? intrebarea mea este ... Daca am o cultura de rucola care am exploatat in jur de 2-3 ANI .... dupa cati ani pot sa revin cu alta cultra de rucola pe aceeiasi parcela ???? nu avem prea multe informati despre rucola !!! ( sper ca nu aste ca FLOAERA SOARELUI .,care necesita o pauza la parcela de 7-8 ani ca sa obti o recolta buna) Va multumesc !! cu stima Tiran Ioan ...!

Raspuns: Dupa 4 ani puteti reveni cu o cultura de rucola.... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017".



Forum
FIADDIE_ BALAN spune: Buna ziua , Cum se ingrijeste un Avocao .
22 Mai 2017 19:51:23
Raspunde la intrebare
Pastor Paul Smith spune: Ai nevoie de bani pentru a-ți plăti facturile sau pentru a-ți plăti datoria, sau ai nevoie de un împrumut pentru a începe o propunere de afaceri, apoi trimite-ne un e-mail astăzi pentru a merge...
22 Mai 2017 17:44:25
Raspunde la intrebare
Tamara Burca spune: Buna ! am si eu in copacel de circa un an ,creste bine dar nu se ramifica.Am taiat virful dar dejeaba a dat alt virf pe aelas loc si creste mai departe si mai frumos. Ce pot face sa aiba ramuri?
22 Mai 2017 16:02:48
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Ingrasamant chimic obtinut prin incalzire puternica a fosfatilor naturali care contine 24-27% P ca o ...

Masura in care un caracter se transmite de la o generatie la alta. Sinonim - coeficient de mostenire ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura