Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou soi de vita de vie la Pietrosele

un-nou-soi-de-vita-de-vie-la-pietrosele

Statiunea viti-vinicola Pietroasele, din judetul Buzau, va cultiva din aceasta toamna un nou soi de vita de vie romaneasca – Alb Aromat de Pietroasa.


„Soiul este obtinut din Tamaioasa romaneasca, practic este o fecundare libera a soiului Tamaioasa romaneasca, a fost omologat ca soi distinct; ceea ce incercam in momentul de fata este sa il punem la treaba in afara terenului in care este cultivat, butasiera sau plantatie-mama”, precizeaza inginerul sef al Statiunii viti-vinicole Pietroasele, Dragos Matei.
 
Acesta a mai adaugat ca acest soi este asemanator cu Feteasca Regala, dar este mai aromat si produce o cantitate medie de 10-11 tone la hectar. El a mai mentionat ca soiul  Alb Aromat de Pietroasa intra in categoria gamei de vinuri aromate romanesti, gama ce a fost multi-medaliata atat la concursuri interne, cat si la concursuri internationale.
 
„Dupa ce Tamaioasa romaneasca, recolta 1986, a obtinut o medalie de aur la Muscat du monde, in Franta, in 2009, concursul care reuneste toate vinurile aromate ale lumii, singura medalie obtinuta de un vin aromat romanesc, avem nevoie de un nou soi care sa se impuna pe plan intern si international. Soiurile romanesti cultivate la Pietroasele au castigat la concursul de la Focsani din 2012 sapte medalii, dintre care marea medalie de aur cu Tamaioasa romaneasca 2003, medalii de aur la Feteasca neagra 2011, Grasa 2003 si Merlot 2011, iar la Concursul international de la Bucuresti din anul 2013 Tamaioasa romaneasca 2003 a luat medalie de aur si doua medalii de argint cu Grasa 2003 si Tamaioasa romaneasca 1990, precum si un soi surpriza pentru noi, un Cabernet Sauvignon 2012 cu medalie de aur”, a conchis inginerul Dragos Matei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h




Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016