Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost descoperita o noua generatie de “super legume”. Vezi ce caracteristici vor avea plantele viitorului

a-fost-descoperita-o-noua-generatie-de-super-legume-vezi-ce-caracteristici-vor-avea-plantele-viitorului

O noua generatie de “super legume”, cu un continut mult mai mare de nutrienti decat plantele obisnuite ar putea aparea in curand pe rafturile magazinelor, relateaza Daily Mail.


Noua hrana vegetala, obtinuta prin tratare cu fascile de lumina, a fost conceputa initial pentru astronautii aflati pe Statia Spatiala Internationala, avand rolul de a furniza nutrienti care sa le protejeze vederea.
 
Specialistii sunt de parere ca descoperirea ar putea fi relevanta in productia de hrana din marile orase, in vederea maximizarii cresterii plantelor pe spatii restranse.
 
Studiul este util si in ceea ce priveste analiza felului in care plantele pot fi cultivate pentru a potenta sau pentru a diminua anumite trasaturi inscrise in codurile genetice ale acestora.
 
Potrivit cercetarii realizate in spatiu, expunerea zilnica a plantelor la cateva fascile de lumina are ca rezultat cresterea nutrientilor care protejeaza vedere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Nevoia dezvoltarii unor astfel de “super legume” a venit ca urmare a radiatiilor la care sunt supusi astronautii in spatiu, radiatii care le afecteaza cu preponderenta vederea. Pentru a diminua efectele daunatoare, astronautii trebuie sa consume legume care contin carotenoizi, in special zeaxanthin, care stimuleaza sanatatea globului ocular.
Zeaxanthin-ul se gaseste si sub forma de supliment, insa studiile au demonstrat faptul ca este mai bine absorbit din hrana naturala.

Actuala tendinta in gradinaritul spatial este de a determina plantele sa creasca cat mai mari si cat mai repede cu putinta, oferindu-le cantitatile oprime de lumina, apa si fertilizanti. Insa, aceasta abordare poate influenta calitatea nutrientilor pe care ii contin.
 
“Atunci cand indopam plantele pe teren, ele produc multa biomasa, dar nu si concentratii mari de nutrimente. In schimb, daca sunt nevoite sa lupte pentru ele insele - daca trebuie sa se apere contra unor agenti patogeni sau daca sunt supuse unui stres fizic in acel mediu -, plantele produc compusi de aparare care le ajuta sa supravietuiasca. Si exact acestia sunt antioxidantii de care noi avem nevoie", a explicat Barbara Demmig-Adams, profesor la Departamentul de ecologie si biologie evolutiva de la Universitatea Boulder din Colorado si co-autoare a studiului.
 
Planetele produc zeaxanthin atunci cand frunzele lor absorb mai multa lumina decat pot sa foloseasca, iar acest lucru se intampla cand plantele sunt stresate. De exemplu, lipsa apei poate sa limiteze capacitatea plantei de a folosi toata lumina pe care o primeste in procesul de fotosinteza.
Pentru ca excesul de lumina sa nu-i avarieze mecanismele biochimice, plantele produc zeaxanthin, un compus care inlatura in mod eficient efectele luminii excesive. Zeaxanthin-ul, pe care organismul uman nu il poate sintetiza singur, joaca un rol similar, de protectie a ochilor.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016