Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost infiintat Consortiul National Agroaliment, organismul care va reprezenta fermierii in consultarile cu CE

a-fost-infiintat-consortiul-national-agroaliment-organismul-care-va-reprezenta-fermierii-in-consultarile-cu-ce

LAPAR, PRO-AGRO, ROMOVIS, FCBR, ROMALIMENTA, Asociatia Pomicultorilor si OINZR s-au aliat vineri, formand Consortiului National AgroAliment, organizatie care isi propune sa faciliteze un dialog activ si functional intre reprezentantii ministerului si ai Comisiei Europene si cei ai fermierilor.


„Este o initiativa a Comisiei Europene, prin care la nivelul fiecarei tari membre sa se formeze un fel de Consortiu, in care sa fie cuprinse toate sectoarele de activitate din agricultura si industrie alimentara si care sa poata sa-si trimita reprezentanti din sectoarele respective la Bruxelles atunci cand sunt consultari.
Nu ne-am unit, practic vom face parte din acest Consortiu, care este de interes national si care o sa reprezinte interesele tuturor agricultorilor din Romania, la comisiile de lucru de la CE. Faptul ca ne-am intalnit acolo a avut drept scop sa ne punem de acord despre cum vom lucra la acest Consortiu ca sa iasa cat mai pe interesul fermierilor. Am luat act de cerinta CE de a se inscrie si Romania intr-un
Consortiu care va conlucra cu CE pe domeniul agro-alimentar”, a declarat ing. Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor de Producatori Agricoli din Romania (LAPAR).

Atributiile consortiului includ oferirea de asistenta MADR si CE si facilitarea „unui dialog periodic cu privire la toate aspectele referitoare la PAC, inclusiv la dezvoltarea rurala si la punerea sa in aplicare”. De asemenea, se mentioneaza ca membri AgroAliment vor fi in masura sa „realizeze un schimb de experienta si de bune practici, sa ofere consultanta in materie de strategie, sau din proprie initiativa si sa monitorizeze evolutiile politicii”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Propunerea infiintarii unui astfel de consortiu a venit in decembrie 2013, cand mai multi reprezentanti ai Aliantei ROPAC au efectuat o vizita la Bruxelles, la DG Agri, pentru a atrage atentia asupra lipsei de transparenta in conceperea PNDR 2014-2020.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016