Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

A fost lansat programul „Porc crescut romaneste”

a-fost-lansat-programul-porc-crescut-romaneste

Este vorba de o initiativa a unui grup de fermieri si a unor asociatii de profil, care trag un semnal de alarma asupra faptului ca porcul crescut in Romania este pe cale sa dispara de pe masa romanilor.


Programul lansat sub denumirea „Porc Crescut Romaneste” este o initiativa a fermierilor romani care isi propun sa redea carnii de porc autohton suprematia pe masa consumatorilor, prin informarea acestora asupra calitatii carnii de porc de la noi si implicarea romanilor in sustinerea productiei locale.
 
Programul national „Porc crescut romaneste” este un proiect initiat de cele mai importante asociatii de profil precum Cooperativa Tara Mea, Federatia Nationala Pro Agro, Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania, Asociatia Fermierilor cu Investitii in Sectorul Suinelor, Asociaţia InfoCons, Asociatia AgroInteligenta si Centrul pentru Management Agricol.
 
„Uniunea Europeana este un exportator net de carne de porc, dar Romania este un importator net - aproximativ 50% din carnea de porc din comertul modern si traditional este importata”, a subliniat Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

In anul 2016, un total de 316.960 de tone de carne de porc au fost produse in unitatile autorizate de abatorizare, in timp ce importul a ajuns la 223.752 de tone de carne de porc.
 
„Avem ferme noi, moderne, cu cinci clase peste majoritatea fermelor din UE. Avem aceasta infastructura. Cu toate acestea, efectivul de porcine al Romaniei a scazut cu peste 300.000 de capete in perioada 2009-2016, in timp ce importurile cresc. In ritmul acesta, carnea de porc romanesc va disparea din farfuriile romanilor, afectand grav un sector important al economiei nationale”, a mai declarat Ioan Ladosi.
 
Totodata, fermierii au subliniat calitatea carnii de porc romanesc ca fiind net superioara celei de import, dar si faptul ca in Romania consumul pe cap de locuitor este de 30-32 kg porc pe an, cu 30% sub consumul mediu al tarilor din UE.
 
Adrian Balaban, medic veterinar, fermier şi membru APCPR, a prezentat principalele avantaje ale carnii de porc romanesc şi motivele pentru care consumatorul ar trebui sa cumpere porc romanesc. „In primul rand prospetimea. Lantul de aprovizionare este extrem de scurt si transparent, carnea de porc romanesc ajungand la raft in 24-36 de ore de la ferma. In acelasi timp, gustul si calitatea sunt net superioare carnii din import. Porcii crescuti in Romania sunt hraniti cu cereale romanesti de calitate, iar carnea are un continut optim de grasime intramusculara, care ii da un gust specific porcului romanesc. Consumatorul trebuie implicat, trebuie convins – carnea de porc romanesc este mai buna si mai proaspata”, a spus specialistul.
 
Prin lansarea acestui program, fermierii solicita infiintarea raftului de carne de porc romanesc, semnalizat distinctiv in retailul modern. De asemenea, fermierii cer consumatorilor sa fie implicati si proactivi in apararea porcului crescut romaneste, cumparand produse autohtone si sesizand autoritatile de supraveghere a pietei neregulile in ceea ce priveste etichetarea gresita a produselor.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

A fost lansat programul „Porc crescut romaneste”
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Irigarea prin picurare la cartof

Intrebare: Ce atrage utilizarea metodei de irigare prin picurare la nivelul rigolei de plantare la cultura cartofului timpuriu?

Raspuns: Utilizarea metodei de irigare prin picurare la nivelul rigolei de plantare cu distribuirea apei prin... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii1 comentarii





Ioan 2017-11-01 11:20:14

Crescatoriile de porci mari cresc porcii cu mancare la fel ca in alte tari. Mancarea e chiar adusa de acolo. Mai scoateti un program sa va umflati si mai mult buzunarele? Porcilor! Ganditi-va si la cei cu ferme mici care cu adevarat cresc porci intr-un mod sanatos. Romanesc nu inseamna sanatos.

Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
Jean Carlos spune: Aveti nevoie de un imprumut pentru a incepe afacerea sau pentru a va plati facturile si o finantare corporativa pentru bunuri imobiliare si orice fel de finantare de afaceri ...
16 Ian. 2019 07:54:40
Raspunde la intrebare
Mircea Baran spune: Interesant
15 Ian. 2019 08:48:14
Raspunde la intrebare
Călina george cristian spune: Am intrat pe site Ministerului Agriculturii si nu gasesc unde scrie sprijinul pentru tineri fermieri în valoare de 50 mii de euro!
10 Ian. 2019 22:33:58
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Frunza a embrionului plantelor cu seminte care serveste la hranirea plantei imediat dupa încoltire ...

Inflorescenta in care pedunculii fiecarei flori pornesc din acelasi nod al tulpinii si se ridica pan ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016