Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică


Hotărârea Guvernului, aprobată în Sedinţa de Guvern din data de 21 iulie, are drept scop stimularea activităţii exploataţiilor înregistrate în sistemul de agricultură ecologică, aflate în perioada de conversie, prin acordarea de plăţi anuale suplimentare.

Ajutorul specific prevăzut în această hotărâre de guvern se acordă anual începând cu 2010 si reprezintă un sprijin financiar aferent Fondului European de Garantare Agricolă, care se acordă temporar de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.



Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Proiectul de hotărâre a Guvernului este elaborat în temeiul art. 68 alin. (1) lit. (a) (ii) îmbunătăţirea calităţii produselor agricole din Regulamentul (CE) nr. 73/2009 al Consiliului şi în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind producţia ecologică şi etichetarea produselor ecologice.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a transmis Comisiei Europene la 31 iulie 2009 schema de ajutor specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul agricultură ecologică, în limita unui buget anual de 3.098.000 EUR, în conformitate cu prevederile art. 131 din Regulamentul (CE) nr. 73/2009 al Consiliului de stabilire a unor norme comune pentru sistemele de ajutor direct pentru agricultori în cadrul politicii agricole comune şi de instituire a anumitor sisteme de ajutor pentru agricultori, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1290/2005, (CE) nr. 247/2006, (CE) nr. 378/2007 şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1782/2003.Suma de 3.098.000 EUR se va acorda în fiecare an, începând din anul 2010 şi până în anul 2013.

Schema de sprijin din prezenta hotărâre urmăreşte:

* îmbunătăţirea calităţii produselor agricole, prin trecerea exploataţiilor din agricultura convenţională la practicarea agriculturii ecologice;
* creşterea suprafeţelor şi a numărului exploataţiilor agricole înregistrate în sistemul de agricultură ecologică;
* evitarea ieşirii din sistemul de agricultură ecologică a exploataţiilor care sunt certificate în acest sistem;
* şi nu în ultimul rând oferirea de alimente cu gust şi calităţi autentice şi sigure către consumatori, certificate de un organism de inspecţie şi certificare.

Beneficiarii ajutorului specific sunt producătorii agricoli, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, active, înregistrate în fiecare an în sistemul de agricultură ecologică şi care se află sub contract cu un organism de inspecţie şi certificare aprobat în România.

Ajutorul specific se va acorda operatorilor din trei sectoare, produţia vegetală, cea animalieră şi apicultura, pe exploataţie, în funcţie de mărimea acesteia.

Acest sprijin se acordă operatorilor din producţia vegetală care deţin exploataţii în suprafaţă începând de la 0,3 ha şi care merg pana peste 100 ha, aflate în perioada de conversie. Aceştia pot cultiva: plante anuale, perene, păşuni şi fâneţe. De exemplu, un operator care cultivă între 0,3 – 5 hectare cu plante anuale, perene sau păşuni va primi suma de 1500 Euro pe exploatatie, iar un operator care cultivă între 21 – 50 ha, valoarea sprijinului este de 2900 Euro.

De asemenea, sprijinul se acordă crescătorilor de animale (păsări, bovine, ovine, caprine), care sunt obligatoriu în perioada de conversie, tot în funcţie de dimensiunea exploataţiei (numărul de animale). De exemplu un crescător care deţine între 21 – 100 ovine sau caprine în conversie, va primi 1500 Euro, iar cel care deţine peste 100 capete, va primi 3500 euro.

Totodată, apicultorii sunt şi ei beneficiari ai acestui sprijin. Deţinătorii a până la 50 de familii de albine aflate în conversie, vor primi 750 euro, iar cei care deţin peste 100 familii de albine vor primi 950 euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016