Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA continua actiunile de monitorizare a sigurantei laptelui

ansvsa-continua-actiunile-de-monitorizare-a-sigurantei-laptelui

In urma controalelor ANSVSA in ferme, inspectorii au constatat neconformitati la anumite loturi de lapte.


Consecutiv stabilirii trasabilitatii lotului suspect, procesatorul, pe baza analizelor de autocontrol, a identificat lotul cu posibile neconformitati. Dupa sosirea rezultatelor analizelor, ANSVSA a initiat alerta prin Sistemul Rapid de Alerta.

Din cauza potentialului risc, ca o parte din aceste loturi sa fi ajuns in procesare, s-a solicitat procesatorului retragerea tuturor loturilor produse in perioada respectiva, pentru a elimina orice pericol pentru sanatatea consumatorilor.

Inspectorii ANSVSA au demarat verificarile la procesatorul respectiv si la fermele care au furnizat laptele.

In timpul anchetei, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au constatat ca exista posibilitatea ca laptele conform sa fi intrat in contact cu lapte neconform si atunci au dispus sechestratea loturilor suspecte de contaminare aflate in stoc, in depozitul procesatorului si retragerea de pe piata a produsele rezultate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Conform legislatiei in vigoare, operatorul are obligativitatea de a retrage de pe piata produsele care nu satisfac cerintele de siguranta ale produselor alimentare.

Retragerea acestor produse neconforme se face cu informarea autoritatilor competente si sub supravegherea acestora.

Operatorii din sectorul alimentar coopereaza cu autoritatile competente la actiunile intreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar, pe care ei il furnizeaza sau l-au furnizat.

Precizam ca, in conformitate cu legislatia europeana :

"Operatorii din sectorul produselor alimentare si operatorii cu activitate in domeniul hranei pentru animale iau masuri, in toate etapele producerii, prelucrarii si distributiei din unitatea aflata sub controlul lor, astfel incat produsele alimentare sau hrana pentru animale sa satisfaca cerintele legislatiei alimentare care sunt relevante pentru activitatile lor si verifica indeplinirea acestor cerinte."

Conform prevederilor Regulamentului Parlamentului European si Consiliului nr. 178/2002 informatiile vehiculate prin Sistemul Rapid de Alerta si cele care fac obiectul verificarilor autoritatii competente sunt supuse normelor de confidentialitate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016