Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

ANSVSA se pregateste pentru controalele de sezon

ansvsa-se-pregateste-pentru-controalele-de-sezon

Actiunile se vor desfasura in targurile de animale, pietele agroalimentare, unitatile de abatorizare, procesare, depozitare si comercializare a produselor alimentare de origine animala si non-animala, precum şi in unitatile de alimentatie publica, de tipul restaurantelor, cantinelor, bufetelor.


Avand in vedere apropierea sarbatorilor de iarna ceea ce poate conduce la o crestere a comercializarii de animale vii, in special porci,  dar si de produse alimentare de origine animala si non animala si implicit o crestere a potentialelor pericole pentru sanatatea consumatorilor, ANSVSA va intensifica controalele la obiectivele ce desfasoara activitati supuse controlului sanitar veterinar.
 
Actiunile de control se vor desfasura in targurile de animale, pietele agroalimentare, unitatile de abatorizare, procesare, depozitare si comercializare a produselor alimentare de origine animala si non-animala (carmangerii, macelarii, magazine alimentare, supermarketuri, hypermarketuri etc.), precum şi in unitatile de alimentatie publica, de tipul restaurantelor, cantinelor, bufetelor etc.,  fiind urmarite in principal urmatoarele aspecte :
 
- conditiile generale si specifice de igiena necesare a fi respectate in unitatile de productie (abatoare, fabrici de procesare etc.) pe intreg ”lantul alimentar” de la aprovizionarea cu materii prime pana la procesarea, depozitarea, livrarea, transportul si comercializarea directa catre consumator a produselor finite;
- conditiile sanitare veterinare de functionare a unitatilor care comercializeaza produse de origine animala, care au fost autorizate/inregistrate sanitar veterinar, precum şi a mijloacelor de transport al produselor de origine animala;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat


Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

-  conditiile de depozitare a produselor de origine animala;
- provenienta alimentelor de origine animala sau care conţin produse de origine animala, a modului in care sunt manipulate si expuse la vanzare; prezenţa, dupa caz, a vitrinelor frigorifice care sa mentina o temperatura corespunzatoare si care sa evite contaminarea produselor;
- cerintele referitoare la marcarea carnii si identificarea produselor de origine animala, in special prezenta marcii de sanatate pe carcasele, semicarcasele si sferturile de caracase provenite de la porcine si existenta, dupa caz, a certificatului de sanatate pentru carne;
-  cerintele referitoare la marcarea produselor de origine animala;
-  cerintele referitoare la etichetarea produselor de origine animala;
- conditiile de functionare a unitatilor inregistrate sanitar veterinar din sectorul alimentatiei publice, a pensiunilor agroturistice, unde se vor organiza mese festive, precum si a pietelor agroalimentare in care se comercializeaza produse de origine animala;
- interzicerea taierii animalelor in scopul comercializarii carnii sau a produselor rezultate pentru consum public, in alte locuri sau spatii, decat cele autorizate sanitar veterinar;
- interzicerea comercializarii produselor de origine animala in alte locuri decat cele autorizate/ inregistrate sanitar veterinar;
- aplicarea dispozitiilor privind conditiile sanitar-veterinare care trebuie respectate la miscarea suinelor vii pe teritoriul Romaniei.
- un aspect deosebit de important este interzicerea comercializarii carnii provenita de la porcii  sacrificati in interes familial, (fara efectuarea expertizei sanitare veterinare) fapta care daca este constatata va fi sanctionata contraventional cu amenda de la 20.000 – 40.000 lei.
 
Toate aceste activitati vor fi concentrate in vederea verificarii modului in care operatorii economici respecta cerintele prevazute de legislatia specifica in vigoare precum si orice alte aspecte din aria de competenta care in final sa conduca  la un comert civilizat si sigur sub aspect sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor .
            
 Inspectorii ANSVSA vor manifesta toleranta zero fata de neconformitatile constatate, in functie de gravitatea, caracterul si consecintele acestora, masurile care pot fi luate pot ajunge de la sanctionarea contraventionala pana la suspendarea temporara a activitatii sau in cazurile cele mai grave la interzicerea activitatii, si sesizarea si a altor institutii abilitate ale statului  in efectuarea de cercetari specifice altele decat cele sanitare veterinare.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

ANSVSA se pregateste pentru controalele de sezon
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Fertilizarea nectarinului

Intrebare: salut. Va rog sa imi spuneti cu ce as putea sa fertilizez nectarinul ,avand in vedere ca nu este asa productiv ca un piersic?

Raspuns: In principiu, nectarinul are nevoie de un fertilizator bogat in potasiu deoarece acesta creste calit... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii



Ultima ora

Newsletter gratuit
Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018".



Forum
Szekeres Rudolf spune: Am achizitionat un aparat pe baza de ultra sunete impotriva Cartitelor cu baterii Functioneaza, sunt multumit. Intrebarea mea se refera la: eficienta "frecventei aparatului" asupra soarecilor de...
13 Iun. 2018 15:22:51
Raspunde la intrebare
Balan Doina spune: De unte pot face rost de portaltoi pentru avocado,am cativa avocado din sambure,au aproximativ 1 m .Va multumesc .
10 Iun. 2018 12:07:42
Raspunde la intrebare
Simona Ionescu spune: Medicul veterinar de concesionar vine de 2 ori pe luna la ferma cate o jumatate de ora, semneaza niste hartii pe care medicul de libera pactica nu are voie sa le emita" - deci cum e pana la urma, are...
04 Iun. 2018 22:00:32
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Planta erbacee cu bulb, cu frunze cilindrice si cu flori albe, roz sau albastre, care se prezinta î ...

Scaderea treptata sau brusca a insusirilor superioare de soi (vitalitate, vigurozitate, productivita ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016