Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bihor: Primul targ al fermierilor cu produse autohtone, traditionale si ecologice

La prima editie a Targului Fermierilor AGROBIHOR, organizata de Consiliul Judetean Bihor, expun peste 60 de producatori agricoli si crescatori de animale autohtoni, precum si peste 10 firme specializate in comercializarea utilajelor agricole si a ingrasamintelor, din Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria, informeaza Agerpres.

Este primul targ agricol, cu vanzare, organizat dupa 1990 in Bihor, la initiativa CJ Bihor, a presedintelui Radu Tarle, si se desfasoara in parcarea Era Shopping, din calea Aradului, in perioada 18-20 septembrie.


''Evenimentul de azi se doreste un inceput in domeniul expozitional al agriculturii judetului Bihor. Ne-am alaturat initiativei Consiliului Judetean Bihor si Institutiei prefectului, pentru a da posibilitate producatorilor agricoli bihoreni sa-si promoveze productia. Am adus spre expunere produse numai ale producatorilor traditionali, licentiati si produse ecologice obtinute in Bihor. Cine doreste alte produse agricole le gaseste la hypermarketuri'', a spus Florian Pavel, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bihor. Peste 50 de producatori agricoli isi prezinta oferta de legume, fructe, produse de panificatie din grau ecologic, miere si palinca, flori si produse de gradinarit, seminte. Zece fermieri si-au adus si ei ''produsele'' la expozitie: vaci si oi de carne, dar si porumbei, cai, ponei si caini ciobanesti romanesti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

''Dorim sa promovam rasa de carne in judetul Bihor, care are piata de desfacere la nivel national si international'', a precizat directorul Pavel. Un stand foarte vizitat a fost cel al producatorului ecologic de cereale Nagy Miklos, chiar primarul comunei Salard, care a expus produse de panificatie - taitei, paste - din faina ecologica, unele de culoare galbena, cu oua, altele brune. '

'Nu vindem paste chinezesti, ci paste din faina integrala. Sunt foarte sanatoase. Primii consumatori au fost cei din familia mea'', a explicat Nagy Miklos, initiatorul unor ample activitati ecologice in zona. Un spatiu special a fost acordat furnizorilor de masini si utilaje agricole, tinand cont ca actuala dotare a agriculturii este insuficienta si inadecvata modului de exploatare a terenului. Firmele specializate au adus utilaje mai mici, care pot fi achizitionate mai usor, dar se pot adapta si unor terenuri mai restranse. Din intreaga suprafata arabila a judetului Bihor, de 309.265 de hectare, locul sapte in Romania, doar 25% se exploateaza in sistem asociativ, restul, in sistem gospodaresc.

''Trebuie sa facem mai mult pentru a creste numarul de exploatatii capabile de performante, calitate si profit'', a subliniat Pavel. Profitand de faptul ca la deschiderea targului au participat atat oficialii judetului, cat si parlamentari de Bihor, ing. Pavel a subliniat necesitatea infiintarii unui complex expozitional multifunctional al judetului Bihor, de care Oradea duce lipsa. Directorul APIA Bihor, Traian Abrudan, a apreciat initiativa de a organiza targul, adaugand insa ca, pe langa asemenea activitati, va trebui sa se gaseasca solutii permanente pentru desfacerea produselor agricultorilor bihoreni. Acestia au reusit sa porneasca procesul de comasare a terenurilor, chiar daca intr-o mica masura, dar sunt constienti ca asocierile vor asigura viitorul agriculturii performante.

''In Bihor, sunt aproape 38.000 de fermieri, din care 1.600 detin suprafete de peste 25 de hectare, altii 400 au mai mult de 400 de hectare. Ei au aratat ca se poate face agricultura performanta in Bihor, dar de la a munci pana la a-si valorifica rodul muncii lor mai este de facut cativa pasi'', a precizat directorul APIA Bihor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016