Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Botanoiu vorbeste despre o posibila taxa pentru irigatii de 20 lei/luna

botanoiu-vorbeste-despre-o-posibila-taxa-pentru-irigatii-de-20-leiluna

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Botanoiu, a vorbit despre ipoteza introducerii unei taxe pentru irigatii, pentru o perioada limitata de timp, cel putin pentru cele 3 luni secetoase. Este vorba de un cost de 20 de lei pe hectar. Banii vor fi folositi pentru a mentine apa in canalul principal. Masura va fi aplicata doar in cazul in care toti fermierii din cele 56 de amenjari de irigatii vor fi de acord.


„Discutam cu fermierii de aparitia unui abonament pentru toate hectarele din exploatatiile si amenajarile respective, macar pentru cele trei luni cu incidenta maxima la seceta, ca sa putem mentine apa pe canalul principal si asta ar insemna un cost de 20 de lei lunar pe hectar. Astfel, ne putem permite sa ducem apa din treapta I, in treapta IV, astfel incat sa nu mai mergem aici la tarife de 750 sau 900 de lei, ci sa putem sa le scadem la jumatate sau chiar mai jos. Prima umplere pe canale este de regula cu consumul cel mai mare pentru ca atunci apa intra si in gaura de soarece. Masura nu se va lua decat daca vor fi de acord toti fermierii din cele 56 de amenajari, care cuprind 800000 hectare aflate la irigat”, a sustinut Daniel Botanoiu.
 
Acesta este de parere ca prin aplicarea acestei masuri vor avea de castigat atat fermierii, care vor avea culturile irigate, dar in acelasi timp va aduce un beneficiu si solului, care isi va mentine nivelul apei freatice.
„Acest abonament platit pe toate hectarele din amenajarea respectiva are dublu efect. Pe de o parte mentine apa constanta, iar pe de alta parte ii obliga fie sa irige, fie sa dea în arenda cuiva pentru ca nu isi vor permite sa plateasca 20 de lei fara sa utilizeze apa. De asemenea, mai are un rol important, respectiv mentine apa si panza de apa freatica constanta, ceea ce este un beneficiu pentru plante si pentru albine, fiind si o bariera naturala in calea prafului care se duce in satele Romaniei. Fermierii cu care am discutat apreciaza aceasta decizie, dar vrem acordul tuturor celor 56 de amenajari de irigatii. Ne permite si noua sa nu mai avem pierderi atat de mari pe canale”, a conchis secretarul de stat in Ministerul Agriculturii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h








Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016