Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Branza de vaci produsa la Curtea de Arges, posibila sursa de infectie cu bacteria E-coli

branza-de-vaci-produsa-la-curtea-de-arges-posibila-sursa-de-infectie-cu-bacteria-e-coli

In urma controaleleor efectuate de inspectorii sanitar-veterinari, bacteria ucigsa a fost identificata intr-un lot de branza de vaci provenind de la un producator din Curtea de Arges, stabilindu-se ulterior ca unul dintre copiii decedati consumase astfel de branza.


Dupa o luna in care cauzele si sursa care au generat valul de infectii ce au trimis in spital zeci de copii din judetul Arges, dintre care trei au fost invinsi de boala,  au fost total necunoscute, autoritatile dau primele semne ca sunt pe cale sa lamureasca acest mister, in urma controaleleor efectuate in ultima perioada. Mai intai a fost necesara identificarea bacteriei care a provocat valul de imbolnaviri, stabilindu-se zilele trecute ca era vorba de o forma modificata a bacteriei E-coli, mult mai agresiva.

Este vorba de E-coli enterotoxigen, serotipul 026, o tulpina al carei pericol este reprezentat de faptul ca are capacitatea de a produce toxina in organism, toxina care a dus la aparitia sindromului hemolitic uremic la copiii ajunsi la spitalul Marie Curie. A fost necesara identificarea tipului de germene pentru ca echipele care efectuasera si pana atunci controale si analize la alimente, sa stie cu exactitate ce trebuie sa caute.  Prin urmare, controalele s-au intensificat de la jumatatea saptamanii trecute, iar in cursul zilei de ieri se pare ca a aparut o prima pista in ancheta pentru identificarea sursei imbolnavirilor.
 
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, cel care coordoneaza echipele de inspectori sanitar-veterinari trimise in controol, a anunta ieri ca din cele 194 de esantioane analizate pana la momentul respectiv, prezenta bacteriei E-coli, serotipul 026, a fost constatata in cazul unui lot de 25 de kilograme de branza proaspata de vaci provenind de la producatorul local Lactate Bradet din Curtea de Arges si in cazul unei probe de carne de pui provenita din godspodaria proprie a unei familii din Bacau, al carei copil s-a imbolnavit.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Continuand ancheta epidemiologica pe baza acestor noi date, s-a stabilit in scurt timp ca unul dintre copiii decedati consumase inainte de a se imbolnavi branza proaspata de vaci provenind de la acelasi producator. Lotul in care se descoperise prezenta bacteriei ucigase era produs in data de 22 februarie, iar intreaga cantitate de branza de vaci din acel lot nu a mai fost regasita nici la producator, nici la comercializare, ceea e inseamna ca, cel mai probabil, ajunsese la consumatorii care o achizitionasera din magazin.
 
Imediat ce au aflat rezultatele analizelor, inspectorii sanitar-vaterinari s-au deplasat la sediul producatorului unde au dispus sistarea activitatii in sectia de branzeturi pana la elucidarea situatie. Totodata, din aceasta sectie au fost ridicate probe, dispunanmdu-se apoi efectuarea dezinfectiei, urmand ca apoi sa fie recoltate noi probe pentru a se stabili eficienta igienizarii. Inspectorii au mers si la cele doua ferme de la care provenea laptele din care a fost produs lotul de branza cu probleme, fiind recoltate si de aici probe pentru examenul bacteriologic.

Pana sa ajunga insa pe mesele consumatorilor, branza de vaci produsa de fabrica incriminata a parcurs un traseu, pe durata caruia ar fi putut fi contaminata, asa ca nu este inca momentul ca producatorul respectiv sa fie blamat si facut responsabil pentru aparitia valului de imbolnaviri care a ucis trei copii. Este posibil ca branza sa fi fost produsa in conditii corespunzatoare de igiena iar aceasta sa fie contaminata ulterior, fie pe timpul transportului fie in magazin. Acest aspect va fi clarificat in cateva zile, dupa ce se vor afla rezultatele examenelor de laborator ale probelor prelevate din sectia de lactate de la Curtea de Arges si de la fermele care au furnizat laptele.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016