Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cartofii au putrezit in pamant din cauza ploilor abundente din Maramures


Recolta de toamna a avut de suferit in Maramures din cauza ploilor excesive, dar si a bolilor care s-au inmultit in urma precipitatiilor abundente. Cele mai afectate au fost productia de cartof, vita de vie si pomicultura. Cartofii si porumbul sunt mai putine in aceasta toamna si din cauza micsorarii suprafetelor cultivate, fapt ce ar putea sa aduca scumpiri si la aceste doua produse de baza in gospodariile din Maramures.
Reprezentantii Unitatii Fitosanitare Maramures afirma ca ploile abundente din lunile de vara si de la inceputul toamnei au afectat recoltele si, tot din cauza vremii rele, s-au inmultit bolile care au afectat atat pomicultura, cat si vita de vie si cartofii.

“Au fost luni cand precipitatiile au fost aproape zilnice, iar rezultatele se vad acum, in toamna. Bolile au avut o dezvoltare foarte mare. De exemplu, in culturile pomicole, la recoltare se observa un atac foarte puternic de putregaiuri, in cultura vitei de vie, de putregai umed, putregai uscat. In culturile de cartof, unde precipitatiile au fost abundente, recolta este foarte scazuta”, a declarat Melania Olteanu, consilier in cadrul Unitatii Fitosanitare.

Probleme s-au semnalat in tot judetul. “Cele mai mari probleme au fost pe suprafata cultivata cu cartof, atat in Luncile Somesului, cat si dincolo de Deal. Au avut de suferit cartoful, vita de vie, mar, par si prun”, a mai precizat specialistul agricol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeşte mai mult în eMaramureş
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016