Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce a discutat secretarul de stat Ioan Utiu la sesiunea Comisiei Europene pentru Agricultura

ce-a-discutat-secretarul-de-stat-ioan-utiu-la-sesiunea-comisiei-europene-pentru-agricultura

In perioada 22-23 septembrie 2015, Ioan Utiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, a reprezentat Romania la cea de-a 39-a sesiune a Comisiei Europene pentru Agricultura, de la Budapesta.


La discutii au luat parte si reprezentanti ai societatii civile, fapt ce demonstreaza interesul tuturor partilor implicate in gasirea unor solutii viabile, practice, pentru ameliorarea si imbunatatirea mediului agricol in ansamblul sau.
 
Ioan Utiu a exprimat preocuparea Romaniei atat pentru fermele familiale, cat si pentru economia agrara din zona montana. „In mandatul actualului ministru s-a pus in aplicare pentru prima data proiectul Agentia Zonei Montane, un proiect pentru care se lupta, de mai mult timp, un grup de oameni de stiinta condus de academicianul Radu Rey”, a declarat Ioan Utiu.
 
In privinta fermelor familiale, secretarul de stat din cadrul MADR a precizat ca initiativa europeana este salutara pentru Romania, intrucat in tara noastra circa 80% dintre fermieri se incadreaza in aceasta categorie, de aici putand sa provina si acele produse diversificate, cu gust autentic, atat de apreciate pe pietele europene.
 
„Romania apreciaza eforturile Comisiei Europene pentru Agricultura pentru securitatea alimentara in cadrul UE, dar si preocuparea pentru situatia agricultorilor din tarile mai putin dezvoltate din Europa si Asia Centrala. In cel mai scurt timp vom initia un grup de lucru la nivelul MADR pentru a pune in aplicare cele discutate la sesiunea ECA”, a menţionat Ioan Utiu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Pe parcursul acestei delegatii, secretarul de stat Ioan Utiu a participat la o serie de intalniri informale cu ambasadorul Romaniei in Ungaria, Alexandru Victor Micula. Printre temele de discutie s-au aflat agricultura montana, activitatea de pescuit si acvacultura precum si problematica atestarii produselor traditionale.
 
Comisia Europeana pentru Agricultura este organism tehnic al FAO, din care fac parte 55 de state din regiunea Europa si Asia Centrala. La actuala sesiune au participat reprezentanti din 36 state membre.
 
Scopul declarat al Comisiei, acela de a oferi asistenta tehnica in domeniul agricol statelor din regiune, a reprezentat axa dezbaterilor si la actuala sesiune.
 
Pe agenda acestei sesiuni s-au aflat trei subiecte principale si anume sustinerea patrunderii inovatiei si a rezultatelor cercetarii stiintifice agricole pana la nivelul agriculturii de familie in Europa si Asia Centrala, analiza programelor de protectie sociala pentru locuitorii din mediul rural, cu un accent deosebit pe zonele defavorizate si greu accesibile, mai ales din zona montana europeana si central asiatica si combaterea degradarii solului in vederea asigurarii securitatii alimentare, pe fondul cerintelor dezvoltarii micii productii diversificate si a moderarii expansiunii sistemelor extensiv-intensive ale marilor producatori.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016