Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Comerciantii si procesatorii de peste, in vizorul inspectorilor ANSVSA

comerciantii-si-procesatorii-de-peste-in-vizorul-inspectorilor-ansvsa

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor efectueaza, incepand cu 30 octombrie si pana pe 17 noiembrie 2017, controale tematice pentru verificarea modului de respectare a conditiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea si comercializarea pestelui si a produselor din pescuit.


Potrivit ANSVSA, controale oficiale in unitatile din sectorul pestelui vizeaza ambarcatiunile comerciale de pescuit si punctele de debarcare a pestelui, centrele de colectare a pestelui, fermele de acvacultura cu centre de colectare a pestelui integrate si unitatile de produse proaspete din pescuit, unitatile de procesare a pestelui si ale produselor din pescuit, unitatile de depozitare a pestelui si produselor din pescuit, precum si unitatile de vanzare cu amanuntul care comercializeaza peste si produse din pescuit.
 
Astfel, in cazul ambarcatiunilor comerciale de pescuit si punctele de debarcare a pestelui se va verifica respectarea cerintelor privind inregistrarea sanitara veterinara a ambarcatiunilor comerciale de pescuit si a punctelor de debarcare a pestelui, respectarea conditiilor generale de igiena a alimentelor, respectarea cerintelor privind trasabilitatea pestelui si implementarea bunelor practici de igiena si a procedurilor bazate pe principiile HACCP, precum si respectarea cerintelor privind igiena si temperatura pestelui pe timpul depozitarii, pana la livrarea catre unitati autorizate/inregistrate sanitar veterinar, sau pana la vanzarea cu amanuntul.
 
In cazul centrelor de colectare a pestelui, fermelor de acvacultura cu centre de colectare a pestelui integrate si unitatilor de produse proaspete din pescuit, inspectorii ANSVSA vor verifica, printre altele, respectarea cerintelor privind autorizarea sanitara veterinara pentru schimburi intracomunitare si respectarea cerintelor generale de igiena, in conformitate cu prevederi cu privire la cerintele specifice de igiena si temperatura in care sunt efectuate operatiunile de receptie, racire, depozitare, preparare, ambalare si livrare a produselor din pescuit proaspete, provenite direct din pescuit sau din centrele de colectare a pestelui, la nivelul unitatilor de produse proaspete din pescuit.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - aurul rosu Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul balsamic  ...

Oferta Speciala
valabila 48h

La unitatile de procesare a pestelui si produselor din pescuit se va verifica respectarea cerintelor privind autorizarea sanitara veterinara pentru schimburi intracomunitare si incadrarea in categorii de risc a unitatilor care proceseaza produse din pescuit, a cerintelor generale de igiena si a celor cu privire la tratamentele ce trebuie aplicate pentru distrugerea larvelor unor paraziti.
 
De asemenea, se va controla respectarea conditiilor specifice de igiena si temperatura in care sunt efectuate operatiunile de receptie, depozitare, preparare, transformare a pestelui si a produselor din pescuit, ambalare si livrare a produselor finite si respectarea conditiilor de congelare a pestelui si a produselor din pescuit si de separare mecanica a pestelui. 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Comerciantii si procesatorii de peste, in vizorul inspectorilor ANSVSA
Rating:
Nota: 3.75 din 2 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Lumina pentru ardei

Intrebare: care sunt cerintele fata de lumina pentru cultura ardeiului?

Raspuns: Ardeiul are pretentii mari fata de lumina ,pentru fructificare are nevoie de minim 8000 de lucsi ,in... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
Garry Hawthron spune: Căutați libertatea financiară, contactând compania potrivită pentru împrumutătorul legal împrumutat a fost întotdeauna o problemă enormă pentru clienții care au probleme financiare și...
18 Feb. 2019 03:46:13
Raspunde la intrebare
KUMAH spune: Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva...
13 Feb. 2019 06:33:35
Raspunde la intrebare
john spune: Este mărturia mea despre lucrarea bună a unui bărbat care ma ajutat să-mi întoarcă soția la mine Numele meu este JOHN și mă aflu în CANADA. Viața mea este înapoi! După 8 ani de...
11 Feb. 2019 02:11:32
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Proces fiziologic care consta in patrunderea apei din sol imrpeuna cu sarurile minerale si gazele di ...

Masura in care un caracter se transmite de la o generatie la alta. Sinonim - coeficient de mostenire ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016