Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Comerciantii si procesatorii de peste, in vizorul inspectorilor ANSVSA

comerciantii-si-procesatorii-de-peste-in-vizorul-inspectorilor-ansvsa

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor efectueaza, incepand cu 30 octombrie si pana pe 17 noiembrie 2017, controale tematice pentru verificarea modului de respectare a conditiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea si comercializarea pestelui si a produselor din pescuit.



Potrivit ANSVSA, controale oficiale in unitatile din sectorul pestelui vizeaza ambarcatiunile comerciale de pescuit si punctele de debarcare a pestelui, centrele de colectare a pestelui, fermele de acvacultura cu centre de colectare a pestelui integrate si unitatile de produse proaspete din pescuit, unitatile de procesare a pestelui si ale produselor din pescuit, unitatile de depozitare a pestelui si produselor din pescuit, precum si unitatile de vanzare cu amanuntul care comercializeaza peste si produse din pescuit.
 
Astfel, in cazul ambarcatiunilor comerciale de pescuit si punctele de debarcare a pestelui se va verifica respectarea cerintelor privind inregistrarea sanitara veterinara a ambarcatiunilor comerciale de pescuit si a punctelor de debarcare a pestelui, respectarea conditiilor generale de igiena a alimentelor, respectarea cerintelor privind trasabilitatea pestelui si implementarea bunelor practici de igiena si a procedurilor bazate pe principiile HACCP, precum si respectarea cerintelor privind igiena si temperatura pestelui pe timpul depozitarii, pana la livrarea catre unitati autorizate/inregistrate sanitar veterinar, sau pana la vanzarea cu amanuntul.

 
In cazul centrelor de colectare a pestelui, fermelor de acvacultura cu centre de colectare a pestelui integrate si unitatilor de produse proaspete din pescuit, inspectorii ANSVSA vor verifica, printre altele, respectarea cerintelor privind autorizarea sanitara veterinara pentru schimburi intracomunitare si respectarea cerintelor generale de igiena, in conformitate cu prevederi cu privire la cerintele specifice de igiena si temperatura in care sunt efectuate operatiunile de receptie, racire, depozitare, preparare, ambalare si livrare a produselor din pescuit proaspete, provenite direct din pescuit sau din centrele de colectare a pestelui, la nivelul unitatilor de produse proaspete din pescuit.
 
La unitatile de procesare a pestelui si produselor din pescuit se va verifica respectarea cerintelor privind autorizarea sanitara veterinara pentru schimburi intracomunitare si incadrarea in categorii de risc a unitatilor care proceseaza produse din pescuit, a cerintelor generale de igiena si a celor cu privire la tratamentele ce trebuie aplicate pentru distrugerea larvelor unor paraziti.
 
De asemenea, se va controla respectarea conditiilor specifice de igiena si temperatura in care sunt efectuate operatiunile de receptie, depozitare, preparare, transformare a pestelui si a produselor din pescuit, ambalare si livrare a produselor finite si respectarea conditiilor de congelare a pestelui si a produselor din pescuit si de separare mecanica a pestelui. 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Comerciantii si procesatorii de peste, in vizorul inspectorilor ANSVSA
Rating:
Nota: 3.75 din 2 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Infiintare cultura sparanghel

Intrebare: La cat se ridica costurile infiintarii unui hectar de sparanghel?

Raspuns: Costurile infiintarii unui hectar de sparanghel se ridica la aproximativ 25.000 de euro. La o recolt... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018".



Forum
prof spune: Salut, salvarea unui suflet este importantă. nu există riscul de a se atribui vieții donatorului dacă acesta respectă instrucțiunile date de către practica medicală. nu cumpărăm rinichi, ci...
27 Mai 2018 21:00:56
Raspunde la intrebare
Donagh Sheridan spune: Dear Sir/Ma We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. We are major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial...
27 Mai 2018 20:42:21
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Cresterea si exploatarea vitei de vie ...

Partea exteriorara a florii. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016