Comerciantii si procesatorii de peste, in vizorul inspectorilor ANSVSA

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor efectueaza, incepand cu 30 octombrie si pana pe 17 noiembrie 2017, controale tematice pentru verificarea modului de respectare a conditiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea si comercializarea pestelui si a produselor din pescuit.
Potrivit ANSVSA, controale oficiale in unitatile din sectorul pestelui vizeaza ambarcatiunile comerciale de pescuit si punctele de debarcare a pestelui, centrele de colectare a pestelui, fermele de acvacultura cu centre de colectare a pestelui integrate si unitatile de produse proaspete din pescuit, unitatile de procesare a pestelui si ale produselor din pescuit, unitatile de depozitare a pestelui si produselor din pescuit, precum si unitatile de vanzare cu amanuntul care comercializeaza peste si produse din pescuit.
Astfel, in cazul ambarcatiunilor comerciale de pescuit si punctele de debarcare a pestelui se va verifica respectarea cerintelor privind inregistrarea sanitara veterinara a ambarcatiunilor comerciale de pescuit si a punctelor de debarcare a pestelui, respectarea conditiilor generale de igiena a alimentelor, respectarea cerintelor privind trasabilitatea pestelui si implementarea bunelor practici de igiena si a procedurilor bazate pe principiile HACCP, precum si respectarea cerintelor privind igiena si temperatura pestelui pe timpul depozitarii, pana la livrarea catre unitati autorizate/inregistrate sanitar veterinar, sau pana la vanzarea cu amanuntul.
In cazul centrelor de colectare a pestelui, fermelor de acvacultura cu centre de colectare a pestelui integrate si unitatilor de produse proaspete din pescuit, inspectorii ANSVSA vor verifica, printre altele, respectarea cerintelor privind autorizarea sanitara veterinara pentru schimburi intracomunitare si respectarea cerintelor generale de igiena, in conformitate cu prevederi cu privire la cerintele specifice de igiena si temperatura in care sunt efectuate operatiunile de receptie, racire, depozitare, preparare, ambalare si livrare a produselor din pescuit proaspete, provenite direct din pescuit sau din centrele de colectare a pestelui, la nivelul unitatilor de produse proaspete din pescuit.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
La unitatile de procesare a pestelui si produselor din pescuit se va verifica respectarea cerintelor privind autorizarea sanitara veterinara pentru schimburi intracomunitare si incadrarea in categorii de risc a unitatilor care proceseaza produse din pescuit, a cerintelor generale de igiena si a celor cu privire la tratamentele ce trebuie aplicate pentru distrugerea larvelor unor paraziti.
De asemenea, se va controla respectarea conditiilor specifice de igiena si temperatura in care sunt efectuate operatiunile de receptie, depozitare, preparare, transformare a pestelui si a produselor din pescuit, ambalare si livrare a produselor finite si respectarea conditiilor de congelare a pestelui si a produselor din pescuit si de separare mecanica a pestelui.
Astfel, in cazul ambarcatiunilor comerciale de pescuit si punctele de debarcare a pestelui se va verifica respectarea cerintelor privind inregistrarea sanitara veterinara a ambarcatiunilor comerciale de pescuit si a punctelor de debarcare a pestelui, respectarea conditiilor generale de igiena a alimentelor, respectarea cerintelor privind trasabilitatea pestelui si implementarea bunelor practici de igiena si a procedurilor bazate pe principiile HACCP, precum si respectarea cerintelor privind igiena si temperatura pestelui pe timpul depozitarii, pana la livrarea catre unitati autorizate/inregistrate sanitar veterinar, sau pana la vanzarea cu amanuntul.
In cazul centrelor de colectare a pestelui, fermelor de acvacultura cu centre de colectare a pestelui integrate si unitatilor de produse proaspete din pescuit, inspectorii ANSVSA vor verifica, printre altele, respectarea cerintelor privind autorizarea sanitara veterinara pentru schimburi intracomunitare si respectarea cerintelor generale de igiena, in conformitate cu prevederi cu privire la cerintele specifice de igiena si temperatura in care sunt efectuate operatiunile de receptie, racire, depozitare, preparare, ambalare si livrare a produselor din pescuit proaspete, provenite direct din pescuit sau din centrele de colectare a pestelui, la nivelul unitatilor de produse proaspete din pescuit.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - aurul rosu Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul balsamic ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
La unitatile de procesare a pestelui si produselor din pescuit se va verifica respectarea cerintelor privind autorizarea sanitara veterinara pentru schimburi intracomunitare si incadrarea in categorii de risc a unitatilor care proceseaza produse din pescuit, a cerintelor generale de igiena si a celor cu privire la tratamentele ce trebuie aplicate pentru distrugerea larvelor unor paraziti.
De asemenea, se va controla respectarea conditiilor specifice de igiena si temperatura in care sunt efectuate operatiunile de receptie, depozitare, preparare, transformare a pestelui si a produselor din pescuit, ambalare si livrare a produselor finite si respectarea conditiilor de congelare a pestelui si a produselor din pescuit si de separare mecanica a pestelui.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 3.75 din 2 voturiArticole conexe:
- » Concluziile expertilor europeni in privinta evolutiei pestei porcina africane din Romania
- » ANSVSA va primi buget majorat fata de anul trecut
- » Au fost stabilite perioadele de prohibitie la pescuit in anul 2019
- » Autoritatile schimba strategia de abordare a pestei porcine africane
- » Plati de peste 4 milioane de euro efectuate prin PNDR, catre fermieri

- intrebarea zilei
Lumina pentru ardei
Intrebare: care sunt cerintele fata de lumina pentru cultura ardeiului?Raspuns: Ardeiul are pretentii mari fata de lumina ,pentru fructificare are nevoie de minim 8000 de lucsi ,in... citeste tot raspunsul aici
Ultima ora
- » Concluziile expertilor europeni in privinta evolutiei pestei porcina africane din Romania
- » Cererile pentru subventiile pe 2019 se depun incepand cu 1 martie
- » Fermierii selectati pentru controlul prin teledetectie au intrat la plata
- » Modificari ale procedurilor AFIR, in sprijinul tinerilor fermieri si micilor fermieri
- » Fermierii pot depune cereri de finantare pentru submasura 4.1a - „Investitii in exploatatii pomicole”
Comentarii
0 comentarii