Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Compania finlandeză Tornator, specializată în exploatare de fond forestier, şi-a deschis o filială în România la Braşov

Tags: tornator

Compania finlandeză Tornator, specializată în exploatare de fond forestier, şi-a deschis o filială în România la Braşov. Potrivit lui Zoltan Kosy, country manager al Tornator, investiţiile finlandezilor în România se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro. Tornator a achiziţionat numai anul trecut 10.000 de hectare de pădure în România, iar portofoliul acesteia s-ar putea tripla în următorii ani.

Compania deţine 600.000 de hectare de pădure în Finlanda şi o suprafaţă de pădure în Estonia, România fiind a treia ţară din Europa unde firma şi-a extins activitatea. Pe termen lung, Tornator vrea să ajungă să deţină 50.000 - 100.000 de hectare de păduri. Preţul mediu al unui hectar de pădure este de 2.000 - 3.000 de euro, astfel că la acest nivel investiţiile Tornator pe piaţa locală ar putea fi cuprinse între 100 şi 300 de milioane de euro.
Kosy a spus că finlandezii nu intenţionează să construiască o fabrică de cherestea în România, deoarece compania este specializată în administrarea pădurilor. „Am pus pe hartă toate ţările din Europa. România a îndeplinit două condiţii foarte importante: suprafeţe mari de pădure disponibile şi proprietari persoane fizice”, spuneau, anul trecut, când au pătruns pe piaţa locală, reprezentanţii Tornator. „Vrem să investim în pădure, pentru ca apoi să vindem lemn producătorilor locali”, au mai spus aceştia. Compania vinde o parte din copaci, în timp ce plantează alţii pentru a-i înlocui.

Din ianuarie Tornator a început şi primele livrări de lemn pe picior exclusiv pentru companii româneşti, finlandezii fiind foarte interesaţi în ultima perioadă de companiile active în domeniul de bioenergie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Veniturile obţinute din livrările de lemn se vor ridica la 1-2 milioane de euro anul acesta pe piaţa locală. „Veniturile vor depinde de preţul lemnului care se schimbă foarte mult în prezent. Este foarte greu să facem estimări pentru că industria construcţiilor este în criză, iar consumatorii finali sunt foarte instabili", spune Kosy. El spune că spre deosebire de alte domenii, investiţiile în păduri se derulează pe perioade de ordinul zecilor de ani şi deşi randamentele sunt mai mici, plasamentele sunt sigure.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016