Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comunicat de presa MADR: Raport asupra discutiilor de la Luxemburg

comunicat-de-presa-madr-raport-asupra-discutiilor-de-la-luxemburg

In intervalul 24-25 iunie 2013 a avut loc, la Luxemburg, reuniunea Consiliului Uniunii Europene - Agricultura si Pescuit. Delegatia Romaniei a fost condusa de dl. Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si de dl. Achim Irimescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


Scopul intalnirii l-a constituit renegocierea mandatului acordat Presedintiei in vederea trialogului final cu Parlamentul European si cu Comisia Europeana din 26 iunie a.c. Astfel, Presedintia irlandeza a supus atentiei ministrilor mai multe documente cu potentiale solutii de compromis pentru anumite elementele de sensibilitate politica, cum ar fi definitia fermierului activ, plafonarea, inverzirea, tinerii fermieri, sprijinul national trazitoriu, plata redistributiva, sprijinul cuplat.
 
Pentru Romania au fost de maxim interes urmatoarele puncte: impunerea unei definitii mai robuste pentru fermierul activ, aplicarea in mod optional a plafonarii, cresterea procentului pentru platile nationale tranzitorii, o alocare mai importanta pentru sprijinul cuplat, flexibilizarea si o mai buna adaptare a cerintelor de inverzire la specificul national, o schema pentru tinerii fermieri obligatorie in pilonul 1 si mai ambitioasa in recompensarea tinerilor.
 
In acest sens, Romania a reusit sa obtina o definitie a fermierului activ mai putin restrictiva, care, desi exclude beneficiarii care nu practica preponderent activitati agricole, lasa statelor membre posibilitatea adaptarii la specificul national.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Referitor la plafonare, aplicarea va fi pe baze voluntare, cu obligativitatea aplicarii unor reduceri pentru transele de peste 300000 euro. La platile nationale tranzitorii s-a obtinut o crestere de 39%, prin aplicarea noilor procente: incepand de la 75% in 2015 si ajungand la 50% în 2020. Procentul pentru sprijinul cuplat a fost majorat de la 10% la 13%, la care se pot adauga incă 2% pentru culturile proteice. Un rezultat considerabil il reprezinta si posibilitatea aplicarii platii redistributive pentru primele hectare si de catre SM SAPS, ceea ce presupune ca se va putea acorda o plata suplimentara pentru primele 30 de ha.
Sprijinul pentru tinerii fermieri va fi obligatoriu in cadrul primului pilon, iar pragul de aplicabilitate va fi intre 25 si 90 ha. Pentru componente de inverzire, Romania a obtinut mai multa flexibilitate pentru diversificarea culturilor, respectiv aplicarea a doua praguri in functie de marimea fermei – primul intre 10-30 ha presupune diversificarea a doar doua culturi si un al doilea peste 30 ha cu 3 culturi. Pasunile permanente vor fi raportate in continuare la nivel national, iar zonele de interes ecologic vor trebui observate numai la fermele de peste 15 ha.
 
Cel mai important obiectiv atins de catre Romania il reprezinta corectarea erorii la alocarea pentru Programul viticol 2014-2018. Astfel, pentru perioada urmatoarei programari de 5 ani s-a obtinut o finantare totala de 238,5 milioane euro, reprezentand 47,7 milioane euro/an.








Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016