Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Condiţiile agrometeorologice pentru începutul lui iulie - INMH


pajiste-islaz-vaciÎn această perioadă se va menţine un regim termic al aerului în general mai ridicat decât în mod obişnuit, cu valori medii diurne ale aerului ce vor oscila între 17… 29° C, mai ridicate cu 1… 6° C comparativ cu mediile multianuale, pe aproape întreg teritoriul agricol al ţării.

Cantităţile de precipitaţii se pot situa în limite obişnuite în zonele nordice şi centrale, iar în restul teritoriului agricol vor fi posibile valori sub normele climatologice lunare. Ploile vor avea caracter de aversă, dar şi torenţial, fiind însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.


În cultura grâului de toamnă, aprovizionarea cu apă accesibilă plantelor aflate în perioada cu cerinţe maxime faţă de apă (burduf, înspicare şi înflorire), pe profilul de sol 0-100 cm, se va încadra în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim şi optime în cea mai mare parte a zonelor de cultură, cu excepţia unor suprafeţe agricole extinse din sud-estul, sudul şi estul ţării, unde se vor menţine deficite de umiditate în sol (secetă pedologică moderată, puternică şi local extremă).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Rezerva de umiditate pe adâncimea de sol 0-50 cm în cultura de porumb, va prezenta în continuare valori satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, îndeosebi în centrul, nordul şi vestul teritoriului agricol. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi jumătatea de sud a Moldovei, se va semnala fenomenul de secetă pedologică cu diferite grade de intensitate, respectiv moderată, puternică şi local extremă.

Starea de vegetaţie a culturilor agricole

Pe fondul temperaturilor maxime ridicate din aer, precum şi de la suprafaţa solului, ritmurile de vegetaţie ale culturilor de câmp şi pomi-viticole vor fi intensificate, îndeosebi pe suprafeţele agricole cu o bună aprovizionare cu apă a solului din zonele de câmpie din vestul şi sudul ţării.

Totodată, deficitele de apă din sol, în special din sud-estul, sudul şi local în vestul şi estul ţării, asociate cu regimul termic ridicat al aerului, vor determina ofilirea temporară a aparatului foliar la speciile prăşitoare în orele de amiază, răsucirea şi uscarea parţiala a acestuia, precum şi forţări stadiale.

Ca urmare, la culturile prăşitoare semănate în epoca optimă, starea de vegetaţie se va prezenta bună şi medie, iar în semănăturile efectuate tardiv, precum şi pe terenurile afectate de seceta pedologică, uniformitatea şi vigurozitatea plantelor se va menţine medie şi slabă.

Orzul de toamnă va parcurge predominant maturitatea deplină, declanşându-se totodată lucrările de recoltare, la nivelul întregii ţări.

Cultura de grâu de toamnă se va afla la maturitatea ceară şi deplină (10-100%) pe aproape întreg teritoriul agricol, cu excepţia unor suprafeţe din jumătatea de nord a ţării, unde se va semnala înflorirea, maturitatea lapte şi ceară (10-100%). Totodată se va putea declanşa recoltarea, în special în sudul, vestul şi sud-estul ţării.

La cultura de rapiţă aflată la maturitatea deplină se vor extinde lucrările de recoltare, pe aproape întreg teritoriul agricol al ţării.

În funcţie de data semănatului, floarea-soarelui îşi va continua formarea capitulului (10-100%) şi înflorirea (10-70%), cu o stare de vegetaţie a culturilor pe ansamblu bună şi medie.
Sub aspect fenologic, la porumb se vor înregistra înfrunzirea (8-20 frunze viabile) şi apariţia paniculului (10-80%), precum şi izolat, începutul înfloririi şi mătăsirea (10-30%), în special pe arealele agricole cu o bună aprovizionare cu apă a solului.

Sfecla de zahăr se va afla la înfrunzire (60-100%), alungirea şi îngroşarea axei hipocotile (30-100%), iar cartoful, la înflorire (30-100%), precum şi formarea/creşterea tuberculilor (10-90%).

Speciile pomicole de seminţoase vor parcurge predominant faza de creştere a rodului, iar sâmburoasele, coacerea fructelor şi recoltarea eşalonată a acestora.

În aproape toate podgoriile, la viţa de vie se vor continua fazele de creştere a boabelor şi lăstarilor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016