Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conservele de legume au crescut cifra de afaceri fabricii Raureni

conservele-de-legume-au-crescut-cifra-de-afaceri-fabricii-raureni

Producatorul de conserve Raureni estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de 6 milioane euro, iar pentru 2012 o crestere de 20%, potrivit unui comunicat emis de companie. In acest an, conservele de legume (muraturi, legume pentru mancare, mancare gata preparata) au contribuit cu 47% la realizarea cifrei de afaceri, fiind urmate de otet – 18%, gemuri - 16%, compoturi - 9%, dulceata – 8%, si siropuri – 2%.


"Pentru 2012 preconizam o crestere a afacerii cu 20%, valorificand potentialul pietei pentru segmente de produse precum gemuri, dulceturi si compoturi. Ne-am propus si cresterea exporturilor care sa contribuie cu circa 10% la realizarea cifrei de afaceri, mentinand partenerii externi actuali si orientandu-ne totodata catre noi piete de desfacere, de exemplu Rusia", declara Dan Mutu, proprietar Raureni.

Fabrica Raureni a fost achizitionata la sfarsitul lui 2008, cu peste 4,5 milioane euro. In perioada 2008-2011, familia Mutu a investit aproximativ 5 milioane euro in modernizarea si retehnologizarea fabricii. Achizitionarea de echipamente tehnlogice performate, cu flux continuu, a echipementelor pentru sortarea si pregatirea materiei prime, linia de portionat pentru produse vascoase, depozitul frigorific si statia de epurare, reprezinta principalele investitii care au transformat fabrica Raureni intr-una dintre cele mai moderne fabrici din industria aliementara, conform standardelor Uninunii Europene.

In paralel, familia Mutu a investit aproximativ 2 milioane de euro in ferma proprie de la Dragasani, in utilaje agricole si sisteme de irigatii, depozite, sisteme de cantarire si sortare.

"Peste 30% din legumele si fructele folosite la fabricarea conservelor provin de la ferma proprie din Dragasani. Retetele pe care le folosim sunt traditionale si fara conservanti, de aceea calitatea materiei prime este foarte importanta. Ne adresam segmentelor de piata premium si mediu. Castravetii in otet, zacusca, dulceata de visine si gemul de caise sunt printre cele mai bine vandute produse Raureni", explica Dan Mutu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Raureni, infiintata in 1968, este una dintre cele mai cunoscute marci romanesti de conserve din legume si fructe. In prezent Raureni produce peste 50 de tipuri de conserve.

Produsele Raureni sunt prezente si pe pietele internationale din tari precum Italia, Spania, Germania, Anglia, Austria sau Canada. Compania Raureni este parte a Grupului Annabella, care se afla in top 3 angajatori din mediul privat in judetul Valcea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016