Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va fi vremea la începutul lumii mai. Prognoza agrometeorologică pentru perioada 5-11 mai anunţă ploi în toată ţara


Perioada 05 - 11 mai 2011 se va caracteriza printr-un regim termic al aerului în general mai scăzut decât normalul perioadei, la nivelul întregii ţări, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 4...17°C, abaterile termice negative fiind de 1...6°C comparativ cu normele climatologice, în cea mai mare parte a zonelor de cultură. Temperatura maximă a aerului va fi cuprinsă între 8...22°C, în majoritatea regiunilor agricole.
Temperatura minimă a aerului se va încadra între -2...11°C pe aproape întreg teritoriul agricol, cele mai scăzute valori înregistrându-se în primele zile ale perioadei în nord-vestul şi vestul ţării, unde izolat vor fi condiţii de producere a brumei.

Temperatura solului la 5 cm, optimă pentru dezvoltarea culturilor înfiinţate


Se prognozează precipitaţii sub formă de ploi locale cu caracter de aversă, acestea fiind însoţite de descărcări electrice si intensificări ale vântului, în aproape toată ţara.

În cultura grâului de toamnă, conţinutul de apă pe profilul de sol 0-100 cm se va situa în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, la nivelul întregului teritoriu agricol al ţării. Conţinutul de umiditate în stratul de sol 0-20 cm / ogor, va înregistra valori satisfăcătoare până la apropiate de optim şi optime, în cea mai mare parte a ţării. Izolat în estul Munteniei se vor semnala deficite de apă în sol.

Ca urmare, pe fondul temperaturilor minime mai scăzute din aer şi sol, procesele de creştere şi dezvoltare ale culturilor de câmp se vor desfăşura uşor mai lent, în aproape toate regiunile agricole ale ţării.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Orzul şi grâul de toamnă semănate în epoca optimă se vor afla la alungirea paiului (50-100%) şi începutul fazei de „burduf” şi înspicare (10-40%), plantele prezentând o stare de vegetaţie în general bună.

În culturile înfiinţate tardiv, se va definitiva înfrăţirea (100%), continuându-se totodată fazele de alungire a paiului (10-100%), cu o uniformitate şi vigurozitate a plantelor pe ansamblu, medie şi slabă.

Sub aspect fenologic, cultura de rapiţă va parcurge predominant înflorirea (20-100%), iar în semănăturile efectuate în epoca optimă din jumătatea de sud se va semnala faza de formare a silicvelor (10-25%).

Floarea-soarelui şi porumbul semănate pe suprafeţe restrânse îşi vor continua germinarea (60-100%), răsărirea (10-100%) şi apariţia primei perechi de frunze (10-50%).

În principalele bazine specializate, sfecla de zahăr se va afla în fazele de germinare şi răsărire (10-100%), precum şi apariţia primei perechi de frunze adevărate (10-20%).

Soiurile timpurii de cartof vor înregistra fazele de încolţire, răsărire şi dezvoltarea primei perechi de frunze (10-100%). În majoritatea plantaţiilor pomicole, la speciile extratimpurii şi timpurii de sâmburoase predominante vor fi fazele de legare şi formare a fructelor/lăstarilor, precum şi înfrunzirea, iar la seminţoase (măr, păr, gutui), înfrunzirea, înflorirea şi legarea rodului.

La viţa de vie se vor continua fazele de dezmugurire, înfrunzire, precum şi apariţia inflorescenţelor şi înflorirea la soiurile timpurii de masă.

În zilele cu precipitaţii, lucrările agricole în câmp (semănat, plantat, tratamente fito-sanitare în vii şi livezi, fertilizări, erbicidări, etc.) vor fi întrerupte temporar.

ANM recomandă urgentarea în vederea definitivării lucrărilor de semănat/plantat la culturile de primăvară (floarea-soarelui, porumb, cartof, sfeclă de zahăr), verificarea şi controlul semănăturilor de primăvară în vederea determinării capacităţii de germinare şi aplicarea lucrărilor de combatere a buruienilor, bolilor şi a dăunătorilor în culturile agricole.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016