Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: Romania a inceput sa simta presiunea de pret la anumite produse din cauza embargoului rusesc

daniel-constantin-romania-a-inceput-sa-simta-presiunea-de-pret-la-anumite-produse-din-cauza-embargoului-rusesc

Declaratia a fost facuta la finele saptamanii trecute, dupa reuniunea de la Bruxelles a ministrilor Agriculturii din tarile UE.


Ministrii europeni ai agriculturii s-au intalnit vineri la Bruxelles pentru a lua o decizie privind masurile menite sa vina in sprijinul fermierilor afectati de embargoul impus de Federatia Rusa produselor agroalimentare din statele Uniunii Europene.
 
Cu aceasta ocazie statele membre au si-au exprimat nemultumirea fata de faptul ca nu s-au gasit masuri suplimentare, dar si fata de suma prea mica alocata, in comparatie cu costurile de productie si cu pierderile care ar putea fi inregistrate.
 
Prezent la reuniune, ministrul Agriculturii din Romania, Daniel Constantin, a solicitat Comisiei Europene, in numele tarii noastre, solutii globale pentru o piata unica si nu solutii care sa fie mutate in curtea statului membru, dupa cum a declarat acesta la finalul lucrarilor.
 
„Romania poate sa sufere indirect de pe urma acestei crize. Incurajam, dincolo de cresterea sumelor, sa se gaseasca solutii globale pentru ca solutia propusa de Comisie, respectiv ca fiecare stat membru sa vina cu ajutoare de stat, nu este una care sa ne satisfaca. Nu putem vorbi de piata unica, iar pe urma sa ni se spuna: gasiti voi bani ca sa va rezolvati piata interna. Trebuie sa gasim solutii la nivel global pentru a nu risca solutii extreme pe piata unica ale unor state membre, precum ar fi blocarea comertului intracomunitar. Stocarea privata poate fi o solutie in tarile cu productie excedentara”, este declaratia ministrului in acest sens.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Acesta a mai precizat ca desi nu era un exportator pe piata ruseasca, Romania incepe sa simta presiunea pe pret pentru ca anumite produse ar putea ajunge pe piata romaneasca.
 
„Suma totala alocata la nivel european, de 125 de milioane de euro, este foarte mica pe ansamblu, iar pe kilogram nu acopera costurile de productie. Discutiile s-au axat doar pe cele trei masuri, respectiv de retragere si distributie gratuita, de recoltare in verde sau de nerecoltare. Sigur ca nu ar trebui sa facem diferenta intre cele trei masuri pentru ca sunt acelasi costuri de productie. Vor urma in fiecare saptamana discutii tehnice si sper ca, pana la Consiliul de la sfarsitul lunii, sa se gaseasca solutii pentru stocarea privata” , a mai declarat Daniel Constantin.
 
La randul sau, reprezentantul Delegatiei Romaniei pe langa Comisia Europeana, Achim Irimescu, a mai solicitat in cadrul reuniunii ca pe lista de legume si fructe sa fie adaugata si ceapa, unde Romania are 20.000 de tone pe stoc, dar si sa nu se mai faca diferente intre producatorii individuali si organizatiile de producatori.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016