Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dezvaluiri: Robert Negoita in spatele "afacerii" Protan

Tags: protan

Distrugerea deliberată a canalizării exterioare a Protanului, concesionarul activităţii de ecarisaj din România, a fost o lovitură gândită încă de acum câteva luni, dezvaluie Curentul. Ziarul "Curentul" sustine ca patronul Confort Grup, Robert Negoiţă (foto), cel care are interese imobiliare în zonă, a premeditat sabotajul de la Protan. Ziarul Ziua abordeaza, si el, acelasi subiect.
Totul a început, conform sursei citate, cu o adevărată campanie de presă împotriva societăţii Protan, prin intermediul ziarului său, "Ring". Jurnaliştii de la "Ring" au fost angrenaţi de patronul lor inclusiv în mitinguri de protest, la care a participat chiar şi soţia lui Mircea Geoană, Mihaela Geoană. Relaţiile de afaceri dintre Geoană şi fraţii Negoiţă nu mai sunt un secret pentru nimeni, Robert Negoiţă fiind răsplătit pentru subvenţiile generoase făcute PSD-ului cu un colegiu câştigător în judeţul Teleorman.

Cronologic, demersurile împotriva Protanului au început la sfârşitul lunii mai, când ziariştii de la "Ring" au demarat o campanie acerbă împotriva societăţii Protan. Interesele de dincolo de această campanie sunt cât se poate de simple: Robert Negoiţă, patronul ziarului, este şi principalul investitor imobiliar din zonă.

Site anti-protan, inregistrat prin emailul unei persoane din Confort Group
După trei luni de atacuri mediatice şi mitinguri, Confort Grup a trecut la asaltul final: distrugerea canalizării exterioare a Protanului, fapt recunoscut chiar de către unul din subordonaţii lui Negoiţă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


După atacurile mediatice, campania anti-Protan a continuat cu un miting la care, culmea, nu au participat cetăţenii deranjaţi de miros, ci toţi angajaţii patronului Robert Negoiţă, precum ziariştii de la "Ring" şi muncitorii de pe şantierul unde se contruieşte complexul de apartamente.

Ipocrizia ziariştilor a fost cu atât mai mare cu cât au prezentat un "locuitor" din Popeşti Leordeni (oraşul în care se află şi Protan) care susţinea că era foarte deranjat de miros. Numai că personajul intervievat se numeşte Stan Ion şi locuieşte în judeţul Prahova, deci pe el nu-l poate afecta Protanul din Popeşti-Leordeni. Doar că acesta a fost nevoit să facă asemenea declaraţii deoarece este muncitor pe şantierul lui Negoiţă.

Tot la acest miting au participat şi câteva vedete dornice de afirmare, dar şi soţia lui Mircea Geoană, Mihaela Geoană, care are aceleaşi interese ca şi patronul "Ring". Mai exact, Robert Negoiţă este mai nou pupilul lui Mircea Geoană, care a avut grijă să-i rezerve un colegiu câştigător în Teleorman la viitoarele alegeri generale, în schimbul sumelor generoase vărsate de acesta în bugetul PSD. Iar dacă acele apartamente nu se vând, adio alţi bani.

Toate acestea şi lovitura de graţie care a dus la închiderea Protanului pentru 10 zile nu duc decât la o singură concluzie: totul a fost bine plănuit şi pus la punct încă de acum câteva luni. Iar campania are ca scop manipularea populaţiei împotriva singurei firme din România care colectează şi neutralizează deşeurile animale.

Lui Robert Negoiţă şi protectorului său, Mircea Geoană, nu le-a păsat că această lovitură este dată întregii ţări, că sistarea temporară a activităţii acestei firme poate duce la un adevărat dezastru ecologic şi că industria cărnii din România riscă pierderi inimaginabile.

Conform legii, Negoiţă ar trebui să facă închisoare pe viaţă
Conform articolului 163 din Codul Penal, "distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare, în întregime sau în parte, prin explozii, incendii sau în orice alt mod, a uzinelor, instalaţiilor industriale, maşinilor, căilor de comunicaţie, mijloacelor de transport, mijloacelor de telecomunicaţie, construcţiilor, produselor industriale sau agricole, ori a altor bunuri, dacă fapta este de natură să aducă în orice mod atingerea siguranţei statului, se pedepsesc cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi".

În cazul de faţă, Robert Negoiţă a pus în pericol sănătatea întregii populaţii, fabricile de carne din România fiind obligate să lase mii de tone de carne să putrezească în curţile din incintă, neavând nicio altă posibilitate pentru că activitatea Protanului a fost sistată până la construirea unei noi canalizări.

Acelasi subiect preluat si de Ziua


Ziarul Ziua abordeaza si el acelasi subiect, aratand ca pe terenul care se invecineaza intr-o parte cu Protan si in cealalta cu groapa de gunoi Glina, acolo unde in debaraua fiecarui localnic se gaseste cate o masca de gaze, doar geniul imobiliar al unui tanar milionar si-ar fi putut imagina un ansamblu rezidential de locuinte scumpe.

Sorin Robert Negoita, caci despre el este vorba, nu numai ca si l-a imaginat, dar l-a si construit in buna parte. La Primarie a declarat ca e vorba despre imobile destinate birourilor, asta ca sa obtina rapid autorizatie de constructie intr-o zona industriala. Muncitorii au dat dovada de zel si blocurile turn au inceput sa capete forma si consistenta cand, printr-o cruda lovitura a sortii, piata imobiliara din Romania a intrat in declin.

Negoita si-a facut calculele, cam prin luna mai a acestui an, si a ajuns la o concluzie simpla: in blocurile turn din Popesti - Leordeni ar trebui sa vanda apartamente de lux la preturi exorbitante si nu niste amarate de birouri pentru firme care abia isi permit chiria de la o luna la alta. Pentru rapida schimbare de directie, Negoita si-a investit resursele in schimbarea caracterului industrial al locului, declarat de Ceausescu drept "zona de management al deseurilor". Si a descoperit ca nu este chiar atat de greu pe cat si-ar fi imaginat unii.

Primul pas: infiintarea unui ziar si a unui web site anti-poluare. Apoi cateva manifestatii la care, pe langa angajatii Confort Group, si-a facut aparitia si Mihaela Geoana, sotia liderului PSD, pentru un plus de credibilitate si ca semn al sustinerii politice a demersului.

Cu groapa de gunoi Glina lucrurile s-au lamurit rapid. Depozitarea deseurilor menajere aici are zilele numarate prin acordurile de mediu semnate de Romania la nivel european. Muntii de gunoaie vor deveni in scurt timp terenuri de golf, cat se poate de legal si de ecologic.

Acesta este contextul in care basculantele Confort Group au astupat "din greseala" canalizarea exterioara a PROTAN-ului si au fortat compania sa puna lacat o vreme pe usa afacerii din Popesti - Leordeni.

Pe acelasi subiect:
Background: Circa 800 de milioane de euro - aceasta este suma pe care fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă urmează s-o investească în urmă torii doi-trei ani în imobiliare şi mass-media, dezvaluia in luna martie a acestui an Evenimentul Zilei. Cei doi pregătesc construcţia unui nou ansamblu rezidenţial, a unui mall şi a două turnuri de birouri, dar şi a celui mai mare şi modern campus universitar din România. Şi pentru că li se pare că presa mai mult distrează consumatorul, decât îl educă, fraţii intenţionează să înfiinţeze două ziare: un tabloid şi un generalist.

Nimic nu pare să îi stea în cale uneia dintre cele mai tinere familii de milionari din România a cărei avere, potrivit Top 300 Capital, se ridică la 250-300 de milioane de dolari.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016