Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii romani vor avea beneficii mai mari de pe urma noii PAC

fermierii-romani-vor-avea-beneficii-mai-mari-de-pe-urma-noii-pac

Potrivit comisarului european pentru agricultura, Dacian Ciolos, noua Politica Agricola Comuna va aduce mai multi bani agricultorilor romani, lucru care nu este valabil pentru toate statele membre.


„Diversitatea agriculturii din Romania este tratata prin instrumente specifice in aceasta PAC reformata, pentru ca avem instrumente specifice de sustinere pentru modernizarea agriculturii, pentru organizarea producatorilor, pentru primirea pe piata a produselor care vin si din fermele mici, avem posibilitatea de a finanta programe specifice de restructurare a unor sectoare si stiu ca in Romania sunt multe discutii pentru restructurarea sectorului pomicol de pilda, pentru restructurarea sectorului de lapte, vor exista aceste instrumente si multe alte elemente de flexibilitatea care sa permita sa se ia in considerare specificitatea agriculturii din Romania. Si mai ales avem o PAC noua care va aduce mai multi bani agricultorilor din Romania in următoarea perioada, ceea ce nu se intampla pentru toate statele membre”, a sustinut Ciolos.
 
Acesta a mai declarat ca este o premiera pentru Politica Agricola Comuna, faptul ca fiecare stat membru are obligativitatea de a sustine tinerii fermieri, si de a-i sustine „nu numai prin acea cunoscuta prima de instalare de cateva zeci de mii de euro in programul de dezvoltare rurala, dar si printr-o crestere a platilor directe la hectar pentru tinerii fermieri in primii cinci ani dupa instalare”. 
 
Dacian Ciolos a relatat, ca tara noastra va putea folosi 13% din alocarea bugetara pe plati directe exclusiv pentru anumite subprograme create pentru sectoarele sensibile.
„Stiu, de exemplu, ca Romania analizeaza posibilitatea de a da un ajutor cuplat pentru sectorul laptelui in anumite regiuni din zona de munte sau pentru sectorul ovin sau pentru alte sectoare prioritare in Romania. In plus fata de asta, 2% din alocarea totala a platilor directe va putea fi orientata tot prin plati cuplate pentru producerea de proteaginoase si de leguminoase, un alt lucru important pentru sectorul animalier, pentru ca penuria de proteina vegetala pentru hrana animalelor in Europa este cunoscuta si Romania are un potential de productie in aceasta directie”, a mai adaugat acesta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h







Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016