Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Joh. A. Benckiser preia brandul de cafea Jacobs

joh-a-benckiser-preia-brandul-de-cafea-jacobs

Divizia producatoare de cafea a Mondelez International, proprietara brandului Jacobs va fi preluata de catre Joh. A. Benckiser, holdingul german detinut de familia Reimann. Tranzactia, in valoarea de 5 miliarde de dolari, va avea ca rezultat crearea celui de-al doilea mare producator de cafea din lume, dupa Nestle.



Mondelez va detine 49% din actiunile noii companii, care va opera sub denumirea de Jacobs Douwe Egberts si va avea sediul in Olanda.

Vanzarile inregistrate de noua entitate vor ajunge la 7 miliarde de dolari, brandurile companiei urmand sa fie lideri de piata in tari precum Franta si Austria. Tranzactia, care exclude divizia din Franta a Mondelez, va fi incheiata anul viitor.


Joh. A. Benckiser a cumparat anul trecut Master Blenders, producatorul cafelei Douwe Egberts, pentru circa 7,5 miliarde de euro  (10,4 miliarde dolari), in cadrul celei mai mari tranzactii care a avut loc vreodata in industria cafelei.

Presa economica internationala consemneaza cresteri spectaculoase ale cotatiilor la cafea pe bursele specializate si explica aceasta scumpire prin seceta care afecteaza culturile din Brazilia.

Potrivit analistilor, furnizorii din Brazilia, unde se produce o treime din volumul pietei mondiale de cafea, au culturile afectate de seceta in proportie de 30%. In ianuarie si februarie, in Brazilia s-a inregistrat cea mai puternica seceta din ultimii ani.



Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Joh. A. Benckiser preia brandul de cafea Jacobs
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Exemplu asolament legume

Intrebare: As vrea sa imi dea cineva un exemplu de cum se face un asolament in legumicultura si daca e la fel ca la cultura mare, ca principiu.

Raspuns: Principiul asolamentului este acelasi, adica impartirea teritoriului fermei in sole, pe cat posibil ... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017".



Forum
Vultureanu Georgica spune: Sunteti nebuni ? Sau v-ati trezit din somn dupa 50 de ani ? DDT si HCH nu se mai folosesc de peste 50 ani - sunt produse reziduale greu degradabile interzise. Unde se pot gasi aceste produse ? Este...
24-Mar-2017 12:58:21
Raspunde la intrebare
SERGEY YAKUBOVA spune: ÎMPRUMUT OFERTA FARA TAXE Upfront IEFTIN Buna, Care sunt nevoile tale financiare? Ne da împrumuturi de la un minim de $ 2,000.00 la un maxim de $ 100,000,000.00 cu o durată confortabil, care...
24-Mar-2017 09:03:08
Raspunde la intrebare
elena popescu spune: MInciuni! Eram programaţi, la APIA Slatina, pentru depunere şi ni s-a spus că NU! Nu, nu putem depune cerea unică pentru că NU s-a terminat controlul pe 2016!!! Fraţilor... !
24-Mar-2017 07:54:40
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Piesa la plugurile perfectionate, cu ajutorul careia se rastoarna brazdele. ...

Inflorescenta in care pedunculii fiecarei flori pornesc din acelasi nod al tulpinii si se ridica pan ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 

Raport Special GRATUIT

Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura