Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mii de hectare de culturi agricole au fost acoperite de ape

mii-de-hectare-de-culturi-agricole-au-fost-acoperite-de-ape

Inundatiile produse recent ameninta culturile infiintate in toamna si ii impiedica pe fermieri sa efectueze lucrarile de primavara. Potrivit autoritatilor, afectate sunt judetele Buzau, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Dolj, Mures, Teleorman si Vrancea. Peste 7.000 de hectare de terenuri agricole, 3.000 de hectare de pasuni si 1.000 de hectare de paduri au fost acoperite de ape.


"In localitatile expuse fenomenelor hidrometeorologice efectele au constat indeosebi in inundarea unor suprafete de terenuri agricole, pasuni, paduri, afectarea unor poduri sau podete, ori a unor segmente de drumuri comunale sau judetene", se arata intr-un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor.

Potrivit ministrului delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, de vina pentru producerea inundatiilor sunt taierile iresponsabile de paduri. Aceasta a afirmat ca au fost taiate ilegal cantitati de peste 80 de milioane de metri cubi de lemn.

"Principala cauza a producerii inundatiilor in Romania sunt defrisarile necontrolate de paduri, taierile ilegale. Din pacate, in ultima perioada acest fenomen a devenit din ce in ce mai puternic. Am primit un raport al Curtii de Conturi cu cifre ingrijoratoare: incepand cu 1990 si pana in 2011 in Romania s-au taiat ilegal 80 de milioane de metri cubi de lemn, ceea ce inseamna ca Romania a pierdut peste cinci miliarde de euro. Efectele le vedem, inundatiile sunt efectele acestor taieri ilegale si ati vazut, in ultima perioada inundatiile provocate de scurgeri de pe versanti, de torenti, sunt din ce in ce mai prezente", a precizat Lucia Varga.

Autoritatile au luat deja masuri si au intarit cadrul legislativ pentru a nu mai fi permisa taierea necontrolata a padurilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Pe termen mediu si lung, schimbam strategia complet. Nu mai vrem sa facem lucrari locale, care practic sunt ca si niste mici carpituri, ci vrem sa luam cursul de apa de la izvoare pana la varsare si sa-l amenajam asa cum se intampla si in Germania si in alte tari civilizate, de la izvoare si pana la varsare. Trebuie sa facem lucrari de combatere de torenti, lucrari de amenajare constand in baraje, apoi sa trecem la indiguiri, apoi sa facem si zone umede in care raul sa poata sa se si relaxeze. si ne mai intereseaza un lucru foarte important: ca banii publici care se cheltuiesc pentru lucrarile acestea sa fie cheltuiti cu eficienta. Am lucrari in cadrul ministerului care sunt incepute de pe vremea comunismului, de pe vremea lui Ceausescu. Am peste 300 de lucrari incepute si neterminate. Unele au acum prioritate. Celor care au un grad de realizare de 80 la suta le alocam cu prioritate bani pentru a le putea finaliza si de a-si atinge scopul pentru care au fost proiectate - de a apara cetatenii de inundatii, cele care au un grad de finalizare de 50 la suta speram sa le finalizam in patru sau cinci ani, iar pentru celelalte cautam finantari europene pentru a le putea face cat mai rapid", a precizat ministrul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016