Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul agriculturii mizeaza pe cresterea numarului de GAL-uri, cu ajutorul fondurilor PNDR

ministrul-agriculturii-mizeaza-pe-cresterea-numarului-de-gal-uri-cu-ajutorul-fondurilor-pndr

Acesta este de parere ca numarul total al Grupurilor de Actiune Locala va ajunge la 200 si va acoperi astfel 80 la suta din suprafata tarii.


La finele saptamanii trecute, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, in parteneriat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si cu Primaria Municipiului Bucuresti au organizat in Capitala a doua editie a Rural Fest, eveniment la care au participat, printre altii si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, impreuna cu Angela Filote, seful reprezentantei Comisiei Europene in Romania.
 
Cu aceasta ocazie, ministrul Agriculturii a vorbit despre importanta Grupurilor de Actiune Locala si a estimat ca numarul acestora va creste de la 160 la 200 datorita fondurilor ce vor deveni disponibile prin noul PNDR.
 
In acest sens, ministrul a declarat ca „am suplimentat suma prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 la 630 de milioane de euro. Avem in momentul de fata 63% din suprafata tarii acoperita de acest concept prin care ne asiguram ca acele nevoi care nu se finanteaza in mod clasic prin PNDR, se finanteaza prin Grupurile de Actiune Locala. Aceste mici autoritati de management au functionat foarte bine pana acum. Vreau sa ii felicit pe cei care au format in Romania in jur de 160 de GAL-uri. Pe suma pe care o avem pe viitorul program, estimam ca numarul grupurilor de actiune locala va creste undeva la 200 de GAL-uri — si cred ca suprafata va depasi 80%, astfel incat sa avem o acoperire cat mai mare si sa finantam nevoile pe care dumneavoastra le cautati, le detaliati in aceasta perioada prin strategiile la care aveti acces foarte bine”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Tot in cadrul Rural Fest, MADR a premiat GAL-urile care au contribuit a dezvoltarea comunitatilor locale, locul I fiind ocupat de GAL Vrancea Sud-Est (12 comune si 43.000 de locuitori), locul II de Asociatia GAL Vedea-Gavanu Burdea, judetul Olt (48.000 de locuitori), iar pe locul III s-a situat GAL Podu Inalt Vaslui, judetul Vaslui (14 comune, 48.000 de locuitori).

PNDR 2014 – 2020 prevede continuarea intervenției publice prin finanțarea mai multor acțiuni în scopul creșterii competitivității sectoarelor agro-alimentar și forestier, îmbunătățirii mediului și a spațiului rural, îmbunătățirii calității vieții în zonele rurale, diversificării economiei rurale, respectiv demarării și implementării inițiativelor de dezvoltare locală, prin intermediul măsurii 19 „Dezvoltarea locală LEADER”, cu implicarea GAL-urilor, formate din diverse entități private și publice, care identifică nevoile concrete la nivel local și elaborează Strategii de Dezvoltare Locală.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016