Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Necesitatea unui sistem de protecţie integrată a culturilor


În etapa actuală, când metodele biologice nu sunt dezvoltate de amploarea celor chimice şi nu este posibilă introducerea lor în toate sectoarele de protecţie vegetală şi silvice, trebuie găsite soluţii intermediare prin care se pot evita distrugerile de auxiliari. Trebuie găsite insecticide selective la care unele insecte auxiliare pot căpăta rezistenţă, aşa cum unele specii de acarieni au devenit rezistente. De asemenea folosirea de soiuri sau varietăţi de plante rezistente la atacul unor dăunători. Folosirea metodelor culturale, a îngrăşămintelor, a perioadei optime de semănat şi densitatea optimă a plantelor pot duce la reducerea tratamentelor şi deci la ocrotirea auxiliarilor.
De exemplu, se pot utiliza biopreparate care înlocuiesc perfect insecticidele chimice în combaterea unor larve defoliatoare - reducerea populaţiilor omizii păroase a dudului (Hyphantria cunea) din municipiul Roman în proporţie de peste 90 % cu ajutorul unui biopreparat pe bază de Bacillus thuringiensis.

O problemă de maximă importanţă este aceea a momentului aplicării tratamentelor, deoarece în cazul afidelor la sfeclă, atunci când larvele de Coccinelide se transformă în nimfe se pot face tratamente chimice, numai dacă afidofagii nu au rezolvat problema reducerii sub pragul de dăunare a densităţii dăunătorilor.

În cazul gândacului din Colorado este necesar ca tratamentul cu biopreparate pe bază de Beauveria bassiana să se aplice la apariţia adulţilor hibernaţi însă este necesar şi un al doilea tratament împotriva generaţiei de vară, reducând astfel simţitor populaţiile pentru anul următor. Pentru o integrare a metodelor este recomandabil să se introducă în soluţia de biopreparat şi un insecticid în doză subletală pentru a accelera moartea dăunătorului. Prin această combinaţie se obţine neliniştea dăunătorului, creşterea pH-ului în tubul digestiv şi deci crearea unor condiţii optime de germinare a sporilor de Bauveria bassiana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru gărgăriţa sfeclei (Bothynoderes punctiventris) efectul biopreparatului cu B. bassiana se refletă numai asupra limitării populaţiilor din anul următor, deoarece acesta are o singură generaţie pe an.

Reducerea populaţiilor de larve defoliatoare cu ajutorul Trichogramei cu peste 95 % la S.C.P.C.S.Z. – Giurgiu în 1985 demonstrează oportunitatea extinderii în producţie a integrării metodelor şi utilizării cu mai mult curaj a realizărilor cercetării în domeniul combaterii biologice.

Cele câteva exemple prezentate dovedesc că este posibilă o combatere rezonabilă şi o împletire armonioasă a metodelor în sensul obţinerii unui sistem integrat de protecţia culturilor agricole obţinerea unor produse agroalimentare lipsite
de reziduuri de pesticide, de asemenea a unei naturi mai puţin poluate, căci agricultura este marea sursă de poluare
a naturii prin pesticidele utilizate incluzându-se şi poluarea provocată de industriile producătoare de pesticide şi
îngrăşăminte.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016