Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Niciun producator din Mehedinti nu s-a inregistrat la DSV


Nicio cerere nu fusese depusă până luni, când a expirat termenul prin care producătorii agricoli puteau să-şi vândă produsele de origine animală în pieţe şi târguri fără să se înregistreze la Direcţia Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi.

Directorul acestei instituţii, Paul Adamescu, a declarat că, din cauza acestei situaţii, niciunul dintre cei aproximativ 150 de producători agricoli care în mod frecvent sunt întâlniţi în pieţele şi târgurile judeţului nu vor mai avea dreptul să comercializeze lapte, peşte, miere de albine şi brânză, decât dacă se conformează normelor impuse de Uniunea Europeană. „În cursul zilei de luni, inspectori ai DSVSA au întreprins controale în pieţele din oraşele judeţului, Drobeta Turnu Severin, Orşova, Vânju Mare, Baia de Aramă şi Strehaia. Nu am dat sancţiuni, cum ar fi fost firesc, ci le-am cerut tuturor producătorilor agricoli să intre în normalitate, de marti urmând să aplicăm reglementările în vigoare, amenzile ajungând până la 5.000 de lei“, a precizat Adamescu. Potrivit sursei citate, medicii veterinari teritoriali, în urma primirii cererilor, vor întocmi referate de evaluare a fiecărui producător şi vor elibera un certificat prin care fiecărui mic comerciant i se dă dreptul să desfacă în spaţiile publice produsele provenite din propriile gospodării. „Aceste produse trebuie ambalate corespunzător, de exemplu, laptele să fie vândut numai în ambalaje de sticlă, să poarte etichetă cu data mulsului, numele mulgătorului şi termenul de valabilitate, iar brânza trebuie să fie comercializată numai în pungi vidate“, a mai arătat Adamescu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Nici în Caraş-Severin situaţia producătorilor nu este mai roză. Şi în pieţele cărăşene se aplică dispoziţiile aceloraşi ordine şi regulamente ca şi în Mehedinţi. Deci, cu alte cuvinte, şi aici producătorii agricoli sunt puşi în situaţia de a nu mai ieşi pe piaţă de frica unor amenzi usturătoare. Ordinul 111 şi Regulamentul 852, acte normative care reglementează modul şi condiţiile în care producătorii pot vinde produse precum lapte, ouă, brânză ori carne, sunt în măsură să provoace insomnii până şi producătorilor mai răsăriţi, darămite unor bieţi ţărani obişnuiţi să vină să-şi vândă laptele obţinut de la singura vacă crescută în obor.Cu toate acestea, din cei peste 90 de producători care au călcat pragul DSVSA Caraş-Severin pentru a intra în posesia formularelor necesare autorizării de a vinde pe piaţă, zece au primit dreptul de a-şi vinde direct produsele primare constând în lapte crud de oaie, vacă ori capră, peşte sau ouă. Alţi trei au fost autorizaţi în valorificarea produselor obţinute în brânzării ori, mai modern, în „centre de prelucrare a laptelui“, ca să-l cităm pe doctorul Dorin Imbrea, purtătorul de cuvânt al DSVSA Caraş-Severin.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016