Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata ingrasamintelor: Scotts Miracle-Gro vinde divizia Global Professional


Compania Scotts Miracle-Gro, lider mondial pe piaţa de îngrăşăminte şi produse pentru horticultură şi grădină, a răspuns afirmativ ofertei făcute de compania ICL de a prelua divizia Scotts Global Professional – divizia pentru utilizatorii profesionişti. Tranzacţia evaluată la 270 milioane de USD se va finaliza până în aprilie 2011 şi include preluarea acţiunilor, organizaţiei şi tuturor facilităţilor deţinute la nivel global.
Vânzarea efectivă este aşteptată să se finalizeze în sfertul al doilea al anului fiscal 2011, după ce vor fi obţinute toate avizele din partea autorităţilor.

“Anunţul vânzării confirmă intenţia companiei noastre de a se concentra pe segmentul Consumer – produse pentru utilizatorul final”, spune Jim Hagedorn, preşedintele consiliului de administraţie şi director executiv al companiei Scotts Miracle-Gro. “În ultimii doi ani ne-am dezvoltat mult portofoliul de produse şi am fructificat oportunităţi de creştere în segmentul Global Consumer, ceea ce ne asigură o bună profitabilitate pentru acţiunile listate la bursă. Suntem mândri de eforturile depuse de echipa Global Professional şi rezultatele bune obţinute de-a lungul anilor. Capacitatea acesteia de dezvoltare şi creştere va fi susţinută de compania ICL, care şi-a manifestat un interes clar de a investi şi dezvolta acest segment.”

Divizia Global Professional cuprinde produse pentru utilizatorii profesionişti: sere, pepiniere şi cultivatori horticoli, precum şi terenuri de sport, de golf, parcuri, şi acoperă cu succes şi segmentul de horticultură şi culturi de câmp în America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu, Africa, America Latină şi Asia-Pacific. Divizia de seminţe de gazon profesională din SUA nu este inclusă în această preluare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

În anul fiscal 2010, care s-a încheiat pe 30 septembrie 2010, divizia Global Professional a avut vânzări în valoare de 242 milioane USD (şi venituri EBITDA de 31,4 milioane USD), ceea ce reprezintă 8% din totalul vânzărilor companiei Scotts Miracle-Gro.

Dl. Hagedorn adaugă:”Suntem încrezători că am cedat această divizie către o companie care apreciază mult rezultatele şi poziţia de lider pe care o are Global Professional, dar şi oamenii talentaţi, mărcile de renume şi relaţiile comerciale. Compania ICL are o experienţă mare pe piaţa globală de îngrăşăminte şi este hotărată să obţină un succes deosebit. Aceste calităţi cred că vor duce la integrarea foarte bună în compania ICL.”

Dl. Akiva Mozes, preşedintele şi CEO-ul companiei ICL declară: “Suntem încântaţi de posibilitatea de a îmbina companiile noastre şi să oferim o gamă completă pentru horticultură, ornamentale şi gazon, în plus să avem o bază strategică de dezvoltare pentru aceste segmente. Combinând mărcile de renume, echipa de succes în vânzări şi marketing, capacităţile de cercetare ale Scotts Professional cu produsele noastre de calitate, accesul la materialele brute extrase de noi, creăm astfel un pachet complet în horticultură, ornamentale şi gazon, care va avea o creştere accelerată într-o piaţă cu o dinamică rapidă.”

Compania Scotts Miracle-Gro este unul dintre cei mai importanţi producători de îngrăşăminte din lume pentru horticultură, gazon şi agricultură, precum şi de seminţe de gazon. Scotts a fost fondată în 1868 în Marysville, Ohio (SUA) de către Orlando McLean Scott. În 2009, în ciuda crizei economice, Scotts a înregistrat o creştere a vânzărilor cu 5,1%, având vânzări în valoare de 3,14 miliarde de dolari. Compania are peste 8000 de angajaţi şi colaboratori în lumea întreagă. Divizia Global Professional are aproximativ 350 de angajati si detine marci de succes precum: Osmocote®, Peters®, Sierraform GT®, Sierrablen Plus®, Agroleaf Power®, Solinure® şi Universol®. În România importatorul oficial este compania Holland Farming Agro (www.hollandfarming.ro).

ICL este unul dintre cei mai mari producatori de îngrăşăminte, materiale componente pentru industria chimică şi cea de procesare. Este al şaselea producător de potasiu din lume, şi lider pe piaţa de îngrăşăminte în Europa şi în lume. Compania produce o treime din cantitatea totală de brom (Br) din lume, este unul din liderii producţiei de acid fosforic pur şi un producător important de fosfaţi pentru agricultură. Fabricile ICL sunt locate în Europa, SUA, America de Sud, China şi Israel, iar produsele sunt marketate şi distribuite în toată lumea. ICL cuprinde 10 000 de angajaţi în toată lumea, iar cifra de afaceri din 2009 a fost de 4,5 miliarde USD. Compania este listată la bursa TASE sub simbolul ICL.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016